Pagina opties

Zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen (27-11-2019)

De gemeente biedt in samenwerking met Univé een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen, ook wel de gemeentepolis genoemd. De gemeentepolis is met name interessant voor mensen met hoge zorgkosten.

De gemeentepolis biedt de keuze uit drie verschillende pakketten. Inwoners van Koggenland kunnen het pakket kiezen dat het best past bij hun zorgvraag. Alle drie de pakketten bieden een ruime dekking tegen een relatief lage premie.

Zorgverzekering

Univé geeft een korting van 3% op de basisverzekering en de gemeente betaalt mee aan de premie. Daarbij geeft de gemeente bij de ruimere en dus duurdere pakketten een hogere bijdrage. Let op: de gemeente ziet strikt toe op de regels voor vergoeding van zorgkosten. Zorgkosten worden niet vanuit de  bijzondere bijstand vergoed. Dit kan alleen in uitzonderlijke, bijzondere, situaties.

Meeverzekeren eigen risico goedkoper

Bij het hoogste aanvullende pakket van de gemeentepolis kunnen inwoners het wettelijke eigen risico meeverzekeren. Vanaf 2019 is dit pakket goedkoper geworden, doordat de gemeente een groter deel meebetaalt van de premie betaalt. Voor inwoners die voorheen gebruikmaakten van een van de lagere pakketten, kan het sinds 2019 voordeliger zijn te kiezen voor het ruimere pakket en het eigen risico mee te verzekeren.

Meer informatie en overstappen

U kunt zich tot en met 31 december 2019 aanmelden. Kijk op de website www.gezondverzekerd.nl/koggenland voor alle informatie over het afsluiten van de gemeentepolis. U kunt ook bellen met het Zorgteam via (0229) 54 83 70 of met Univé, afdeling gemeentepakket via (072) 527 76 22.