Zorgaanbieder Huis vol Compassie failliet; cliënten houden hun zorg (14-09-2018)

Begin september heeft het interim-bestuur van zorgaanbieder Huis vol Compassie aan de regio Westfriesland gemeld dat zij failliet is.

Huis vol Compassie biedt in opdracht van de gemeenten in onze regio zorg aan kinderen met GGZ-problemen. Er is op dit moment een curator aangesteld. Totdat er een nieuwe aanbieder gevonden is, houden de kinderen de zorg die zij nu krijgen.

Cliëntenstop en gesprek

Begin augustus kondigde Huis vol Compassie een cliëntenstop aan. Ook nodigde zij de Westfriese gemeenten, zorgverzekeraars en andere gemeenten uit voor een gesprek. In dit gesprek werd de zorgwekkende financiële situatie duidelijk. Ook werd een toelichting gegeven op een onderzoek dat is uitgevoerd op verzoek van de Raad van Toezicht naar de aansturing en bedrijfsvoering. Daarbij kwamen onrechtmatigheden in de zorgadministratie in 2016 en 2017 naar voren.

Het interim-bestuur van Huis vol Compassie deed een verzoek aan de gemeenten om mogelijke toekomstige vorderingen kwijt te schelden. De regiogemeenten in West-Friesland hebben aangegeven dat zij, gezien de ernst van de situatie, daar niet aan kunnen voldoen.

Zorg waarborgen

Voor de Westfriese gemeenten heeft zorgcontinuïteit voor de huidige cliënten de hoogste prioriteit. In West-Friesland krijgen ongeveer 100 kinderen zorg via Huis vol Compassie. De regio bespreekt met de gebiedsteams, de curator en de zorgaanbieder een aantal scenario’s en acties om de zorg voor de kinderen te waarborgen. De (ouders/verzorgers van) kinderen, de gebiedsteams en externe verwijzers zijn geïnformeerd over de situatie.

Meer informatie en vragen

Alle cliënten worden door de regiogemeenten geïnformeerd zodra er meer bekend is over de situatie. In de bijlage van dit bericht zijn antwoorden te vinden op vragen die cliënten hebben over de situatie. Zij kunnen ook contact opnemen met het Zorgteam Koggenland. Het Zorgteam Koggenland is bereikbaar op telefoonnummer (0229) 54 83 70. Het Zorgteam Koggenland is maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 16:30 uur. Op vrijdag zijn zij bereikbaar van 9:00 tot 12:00 uur. Contact opnemen via e-mail is ook mogelijk, mail dan naar zorgteam@koggenland.nl.

Pagina opties