Wethouder Van de Pol start met leerlingen De Ark afval scheiden (26-09-2018)

Wethouder Caroline van de Pol gaf 12 september met leerlingen van basisschool De Ark het startsein voor het  ‘Afval scheiden en zwerfafval opruimen’. Met een aantal leerlingen leegde wethouder Van de Pol de eerste container met gescheiden afval. Ook liet zij met haar eigen rugtas, gemaakt van gerecycled kunststof, zien dat de mogelijkheden van recyclen groot zijn. De Ark in Hensbroek is de eerste basisschool in Koggenland die is gestart, donderdag 27 september start ook de Bavoschool in Ursem.

Samenwerken

Gemeente Koggenland biedt, net als de andere zeven gemeenten in West-Friesland, het afval scheiden aan bij alle basisscholen in de gemeente. De Ark wordt nu meegenomen in de ophaalroutes van het huishoudelijk afval.

Educatief

“We willen samen met HVC de kinderen en scholen stimuleren afval te scheiden. Basisscholen willen hier ook graag mee aan de slag, daar ondersteunen we ze op deze manier bij. Leerlingen leren zo veel over het nut van gescheiden afval inzamelen en de mogelijkheden van recyclen. Het is ook belangrijk voor de bewustwording van de kinderen. Ik zag tijdens de introductieochtend al snel dat kinderen het leuk vinden!” aldus wethouder Van de Pol.

Direct aan de slag

Twee chauffeurs van HVC verzorgden een introductieochtend voor alle klassen. De chauffeurs lieten zien hoe je afval goed scheidt en gaven handige tips. Alle klassen werden voorzien van nieuwe afvalbakken en ontvingen een uitgebreid educatiepakket. Leerlingen van De Ark gingen meteen enthousiast aan de slag. Doordat kinderen thuis al afval scheiden, bleken ze al best veel te weten over het scheiden van afval!

Zwerfafval krijgt ook aandacht

Basisscholen die deelnemen aan het  scheiden van afval in de klas houden ook de omgeving schoon in een straal van 50 meter. HVC zorgt voor materiaal om zwerfafval (ook gescheiden) op te ruimen.

Pagina opties