Pagina opties

Westfriese duurzame doeners gezocht (20-07-2021)

De gemeente Koggenland én andere Westfriese gemeenten zijn op zoek naar duurzame doeners. In de week van 8 oktober organiseren de Westfriese gemeenten een digitale duurzame huizenroute. Inwoners die hun woning hebben verduurzaamd en andere inwoners daarover willen vertellen, kunnen zich nu aanmelden voor het ‘Gluren bij Duurzame Buren’.

Duurzaam wonen

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Er is ook steeds meer informatie over te vinden, mensen delen kennis en ervaringen veel met anderen. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen. Zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductie koken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen willen de gemeenten graag laten vertellen. Om andere inwoners uit de te inspireren om zelf aan de slag te gaan en daarvoor handige voorbeelden te laten zien.

Gluren bij Duurzame Buren

Na de succesvolle eerste Westfriese editie in september 2020 volgt dit jaar een nieuwe editie van het evenement. In de week van 8 oktober 2021 kunnen inwoners digitaal binnenkijken bij duurzame buren. Geheel coronaproof bezoekt de groene reporter iedere dag een inwoner uit een andere gemeente in Westfriesland, ook in Koggenland. Met vooraf opgenomen rondleidingen en een live vragenuurtje worden de kijkers meegenomen. Teruggluren naar de vorige livestreams kan via www.duurzaambouwloket.nl/gluren-terugblik.

Aanmelden

Inwoners die de eerste duurzame stap hebben gezet of juist al aardgasvrij of energieneutraal wonen, worden door de organisatie en gemeente Koggenland opgeroepen hun verhaal te delen. Aanmelden is nu direct mogelijk via www.odnhn.nl/inwoners/gluren.

Organisatie

‘Gluren bij duurzame buren’ is een initiatief van de Westfriese gemeenten. Het wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Voor vragen over het evenement kan contact worden opgenomen met Jenneke Spijkstra via j.spijkstra@odnhn.nl 0f 088 1021 300.