Pagina opties

Waardevolle tips voor Kindcentrum Avenhorn (01-03-2019)

Grote belangstelling tijdens de inloopavond van het Kindcentrum Avenhorn op 27 februari 2019. Tijdens de inloopavond konden aanwezigen zien hoe het gebouw er ongeveer uit komt te zien en hoe het buitenterrein wordt ingericht.

Ook werd er informatie gegeven over parkeer- en verkeersvoorstellen rondom het gebouw. Zo is er een plan om een rotonde aan te leggen om de snelheid af te remmen en verkeersveiligheid te garanderen. Als laatste werd het ontwerpbestemmingsplan besproken.

Waardevolle tips

Wethouder Bijman: “Aan de hand van situatietekeningen werden mensen geïnformeerd over de plannen. Daarnaast hebben wij waardevolle tips ontvangen. Zo gaan we nog beter nadenken over hoe we de ‘kiss and ride’ gaan organiseren, is er behoefte aan plekken om honden los te laten en elkaar te ontmoeten. En gaan we bekijken waar ouders die op de fiets komen hun fiets kunnen parkeren. Dit zijn tips waar we echt iets mee kunnen.”

Kindcentrum Avenhorn

Dit is de werknaam voor de realisatie van de nieuwe scholen, kinderopvang en gymzaal aan de Buitenroede in Avenhorn. In het gebouw worden de scholen Jozefschool, Overhaal en De Ieveling en kinderopvang Berend Botje gehuisvest. Kinderen vanaf 0 jaar krijgen hier een plek om zich te ontwikkelen, natuurlijk geheel passend bij de huidige visie op onderwijs. Naar verwachting opent het kindcentrum in 2021 haar deuren.

Meer weten?

Meer informatie, de meest recente nieuwsbrieven en tekeningen zijn te vinden op de projectpagina van het Kindcentrum Avenhorn.