Vrijwilliger en sporter van het jaar 2018 (08-01-2018)

Het college van Koggenland reikte maandagavond 8 januari tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarontmoeting in het gemeentehuis de prijs uit voor de Vrijwilliger van het jaar aan Gerrit Schuijtemaker (Berkhout) en de prijs voor Sporter van het jaar aan Mike van der Velden (24 jaar, Ursem). Burgemeester Posthumus stond deze avond ook stil bij het 10-jarig bestaan van de gemeente en de kracht en energie in de Koggenlandse samenleving.

Foto v.l.n.r.: wethouder Caroline van de Pol, wethouder Win Bijman, Gerrit Schuijtemaker (Vrijwilliger van het jaar), burgemeester Posthumus, Mike van der Velden (Sporter van het jaar), wethouder Koos Knijn

Het college ontving maandagavond inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen om het nieuwe jaar in te luiden. Tijdens deze Nieuwjaarsontmoeting zette het college de genomineerden in het zonnetje en reikten zij de prijzen uit.

Vrijwilliger van het jaar

De heer G.J. (Gerrit) Schuijtemaker uit Berkhout mag de titel ‘Vrijwilliger van het jaar 2018’ dragen op basis van zijn verdiensten in 2017 en ontvangt een beeld. Gerrit Schuijtemaker was voorzitter bij VV Berkhout voor de jeugd en later de senioren. Tot voor kort was hij daar ook kantinebaas. Hij is nog steeds actief als Secretaris van de Historische Kring Berkhout en was dat ook voor Stichting Malawi.

Burgemeester Posthumus en wethouder Bijman zetten de genomineerden in het zonnetje:

  • Mevrouw D. (Doetie) de Vries-de Groot uit Avenhorn: Is bijzonder actief bij voetbalvereniging Kwiek ’78 op verschillende manieren. Van 20 jaar jeugdbestuur tot het regelen van Sinterklaasavonden en uitjes.
  • De heer A.J.P.N. (André) Schouten uit Avenhorn: Fluit voetbalwedstrijden bij RK Edo, VV Berkhout én Kwiek ’78. Hij is medewerker poortverloting en altijd bereid in te vallen als vlagger.
  • Mevrouw I. (Ingrid) van den Bosch uit Avenhorn: Zet zich al 25 jaar in voor EHBO vereniging St. Veronica, zij regelt de inzet bij vele activiteiten in Koggenland en organiseert vele cursussen.
  • Mevrouw S.M. (Jannie) Laan-Smits uit Avenhorn: Is coördinator bij de KBO, al sinds 1961 kerkwerkster en is 6,5 jaar mantelzorger voor haar zus.
  • De heer W. (Wim) Damen uit Avenhorn: Is een clubmens, de ‘motor’ van Kwiek ’78, houdt zich veel bezig met het onderhoud van de velden en de materialen en is de schakel tussen de club en de gemeente.

Sporter van het jaar

De heer M. (Mike) van der Velden (24 jaar) uit Ursem mag de titel ‘Sporter van het jaar 2018’ dragen op basis van zijn verdiensten in 2017 en ontvangt een glazen trofee. Mike is een boegbeeld van Dynamo 1. Voetbal is een teamsport, maar zijn meerwaarde wordt door velen erkend. In afgelopen 5 seizoenen heeft hij al 100 doelpunten gemaakt. Hij is altijd bezig met voetbal en voor de jeugd een voorbeeld aan wie zij zich graag aan willen spiegelen.

Wethouder Van der Pol zette de genomineerden in het zonnetje:

  • De heer L. (Lex) de Boer (70 jaar) uit Avenhorn: De heer De Boer heeft meer dan 100.000 kilometer hardgelopen, hij loopt meerdere marathons per maand, heeft 40 keer de Elfstedentocht gefietst, en drie keer de Elfstedentocht gelopen en geschaatst, hij loopt daarnaast ultralange wedstrijden en is nog steeds actief.
  • De heer S. (Sam) Blom (49 jaar) uit Avenhorn: De heer Blom voltooide in november nog de 'World Marathon Majors'; hij liep de zes grootste marathons wereldwijd: die van Tokio, Boston, London, Berlijn, Chicago en New York. Daarnaast is de heer Blom bijzonder actief bij voetbalvereniging Kwiek’78 in Avenhorn
  • Mevrouw A. (Alyssa) Leek (22 jaar) uit Obdam: Alyssa heeft in 2017 een Europese en wereldtitel gewonnen met kickboksen in de bantamweight WCTSc klasse tot 55 kg. Zij heeft hier met haar trainers keihard voor getraind met veel discipline en doorzettingsvermogen.

Pagina opties