Pagina opties

VNG Jaarcongres en wegafsluiting (23-06-2022)

Op 28 en 29 juni 2022 vindt het VNG Jaarcongres in regio Westfriesland plaats. Als zeven samenwerkende Westfriese gemeenten (Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggeland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec) zijn we hier enorm trots op. Op het tweedaagse congres komen ongeveer 2500 gemeentelijke bestuurders uit heel Nederland bijeen om elkaar te ontmoeten en sessies bij te wonen over maatschappelijke thema’s in regio Westfriesland. Dit jaarlijkse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is voor burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen en raadsleden. Dit jaar vindt het plaats in onze regio. Een mooie kans om bezoekende bestuurders meer te vertellen over onze regio.

Kansen voor onze regio

Dit congres biedt een impuls aan de regionale economie. Denk bijvoorbeeld aan de volle hotels in de regio. Of het diner voor 1600 gasten dat we verzorgen met producten uit eigen regio. De overige gasten dineren op andere plekken in de buurt. Dat zijn veel horecabezoeken.

Het is een unieke kans om Westfriesland op de kaart te zetten bij een grote doelgroep in één keer. Dit doen we door de locaties voor middagsessies te laten plaatsvinden bij regionale bedrijven. Tijdens deze sessies delen we naast gemeentelijke thema’s ook informatie van onze partners, zoals zorgorganisatie Omring en Seed Valley. Ook uniek is de samenwerking met partijen zoals school Tabor College d'Ampte: 37 leerlingen helpen bij het diner. Van in de keuken tot aan in de bediening. 

Wat merkt u van het congres?

Het congres vindt vooral plaats rondom de ijsbaan De Westfries en schouwburg Het Park. Door pendelbussen in te zetten, zullen inwoners weinig tot geen last ervaren van verkeersdrukte. Er zijn twee korte tijdelijke wegafsluitingen

  • Op dinsdag 28 juni is van 8:00 – 14:00 er een wegafsluiting voor doorgaand verkeer. Deze loopt van de kruising Bobeldijk / Parallelweg via de brug over de snelweg tot aan de Bobeldijkerweg en vanaf de kruising Keern /Bobeldijkerweg tot aan Samcity. Dit is in verband met het VNG jaarcongres. De Bobeldijkerweg en de Zomervaart zijn tussen deze tijden alleen vanaf het Keern de buurt in- en uit te rijden.
  • Op dinsdag 28 juni is tussen 10:00-12:00 en 16:30-18:30 de Westerdijk vanaf de kruising met De Hulk afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit is in verband met het VNG jaarcongres.