Pagina opties

Verkiezing Europees Parlement op 23 mei (15-05-2019)

Op donderdag 23 mei is in Nederland de Europese Parlementsverkiezing. Alle kiesgerechtigde inwoners hebben op hun huisadres een stempas ontvangen.

Waar kan ik stemmen?

Het adres van een stembureau in de buurt staat op uw stempas, maar u kunt in elk stembureau binnen gemeente Koggenland stemmen.

Wat moet ik meenemen naar het stembureau?

Naast uw stempas, neemt u een identiteitsbewijs mee naar het stembureau. U kunt uw identiteitsbewijs gebruiken als het niet langer dan 5 jaar geleden verlopen is. Als u uw stem wilt uitbrengen in een andere gemeente, kunt u tot uiterlijk 1 dag voor de verkiezingen voor 12:00 uur een kiezerspas aanvragen. Kunt u niet zelf stemmen? Dan kunt u uw stem laten uitbrengen door een andere kiezer via een volmacht. Meer informatie vindt u op de pagina 'Verkiezingen, een ander machtigen'.

Wat doet het Europese Parlement?

Meer informatie over de Europese Parlementsverkiezing vindt u op de website van het Europees Parlement. Er is ook een verkiezingskrant, deze kunt u hieronder downloaden en lezen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over verkiezingen, uitslagen of bent u uw stempas kwijt? Bekijk de informatie over al deze onderwerpen op onze site.

Te downloaden: