Pagina opties

Tot 1 mei Kinderkoggenfonds aanvragen (28-03-2019)

Kleding of nieuwe schoolspullen kopen, lidmaatschap van een vereniging, trakteren bij een verjaardag. Voor veel kinderen is dit heel gewoon, maar dit geldt helaas niet voor alle kinderen. Er zijn ook kinderen die in armoede opgroeien. De gemeente Koggenland heeft een speciaal ‘Kinderkoggenfonds’ om ervoor te zorgen dat álle kinderen kunnen meedoen. Dit fonds bestaat uit een extraatje in de vorm van VVV cadeaukaarten ter waarde van 150 euro en een budget voor maatwerk. De cadeaukaarten kunnen tot 1 mei worden aangevraagd.

Voor wie is het Kinderkoggenfonds?

Alle kinderen tussen de 0 en 18 jaar woonachtig in de gemeente Koggenland die opgroeien in een huishouden met een laag inkomen, een laag vermogen of waar door omstandigheden financiële problemen zijn. De exacte richtlijnen hiervoor vindt u op onze website.

VVV cadeaukaarten aanvragen vóór 1 mei

Om voor het Kinderkoggenfonds in aanmerking te komen, dient u een aanvraagformulier en de daarbij behorende bewijsstukken in te leveren of op te sturen naar het Zorgteam Koggenland. De cadeaukaarten kunnen nog tot 1 mei worden aangevraagd.

Maatwerkbijdrage hele jaar door

Het resterende geld in het Kinderkoggenfonds blijft beschikbaar voor maatwerk. Kinderen en ouders weten zelf het best wat het kind het hardst nodig heeft om mee te kunnen doen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een bijdrage voor sportattributen, een schoolreisje, of een fiets. Een maatwerkbijdrage kan het hele jaar door worden aangevraagd via het Zorgteam Koggenland.

Meer informatie

Kijk voor de bedragen, voorwaarden en meer informatie op www.koggenland.nl/kinderkoggenfonds of neem contact op met het Zorgteam Koggenland via telefoon (0229) 54 83 70.