Pagina opties

Tegel eruit, plant erin: steentje bijdragen aan een groene wereld (21-03-2019)

Iedereen kan eenvoudig een steentje bijdragen aan een groenere leefomgeving: tegel eruit, plant erin. Tuinen krijgen zo niet alleen meer sfeer, maar zijn ook beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering.

 

Onze leefomgeving inrichten

We zijn eraan gewend geraakt om onze leefomgeving naar ons gemak in te richten. Maar hierdoor ontstaan negatieve gevolgen? Te veel bestrating in tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van het leefgebied voor allerlei nuttige dieren en zorgt voor opwarming.

Stichting Steenbreek

Stichting Steenbreek wil iedereen enthousiasmeren om tuinen te vergroenen. Om zo samen het verschil te maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde maar vooral een groene samenleving! Gemeente Koggenland is aangesloten bij deze stichting en ondersteunt dit initiatief.

Ook zonder groene vingers

U hoeft geen groene vingers, veel tijd of geld te hebben om te tuinieren. Vrijwilligers van Stichting Steenbreek kunnen voorbeelden laten zien, kennis en ervaringen delen en u helpen om uw tuin (groen)er te maken en tóch nog onderhoudsvriendelijk.

Doet u mee?

Kijk voor tips, ervaringen, de voordelen van een groenere tuin en meer informatie op de site van Stichting Steenbreek.

Tips om direct zelf aan de slag te gaan

Tips om zelf aan de slag te gaan:

- Vang regenwater op

- Haal zoveel mogelijk tegels uit je tuin

- Ga moestuinieren

- Kies makkelijke planten

- Trek dieren naar je tuin

- Maak je dak groen

Foto: Sjon.nl