Pagina opties

Talenten ontdekken en iets goeds doen voor een ander (26-01-2022)

Jongeren die even niet (meer) weten wat voor vervolgopleiding ze willen doen of welke betaalde baan voor hen geschikt is, kunnen meedoen aan het Gouden Kans-project in Heerhugowaard. In vier maanden tijd werken de jongeren aan hun toekomst, met trainingen, coaching en workshops. Tegelijkertijd voeren ze een interessante opdracht uit met een duurzaam of sociaal thema, bij organisaties die midden in de samenleving staan. 

De deelnemers ontmoeten nieuwe mensen, doen iets goeds voor een ander en krijgen een duidelijk beeld over hun toekomst. Inmiddels hebben meer dan 100 jongeren deelgenomen. Deze jongeren geven het Gouden Kans-project gemiddeld een 8 als rapportcijfer. De deelnemers geven onder andere aan dat ze hun kwaliteiten en talenten hebben ontdekt, dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen en beter weten welke stappen ze kunnen ondernemen na afronding van het Gouden Kans-traject.

Wanneer en voor wie?

Op 3 maart start een Gouden Kans-groep in Heerhugowaard en op 21 maart in Den Helder. Het Gouden Kans-project is er voor alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die gedurende 4 maanden, ten minste 20 uur per week beschikbaar zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld jongeren zijn die gestopt zijn met een opleiding, een tussenjaar hebben en zoeken naar een zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft, of jongeren die op zoek zijn naar een volgende stap in hun carrière en extra vaardigheden willen leren. Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.goudenkansproject.nl.