‘Snel internet is zo gewoon als water en licht’ (11-06-2018)

Gemeente Koggenland zet zich in voor snel en betrouwbaar internet voor alle inwoners. Op dit moment inventariseert marktpartij E-Fiber onder de Koggenlanders wie zich wil aansluiten op glasvezel. Sluit minimaal 40% van de huishoudens voor 1 juli een glasvezelabonnement af via www.koggenlandopglasvezel.nl, dan wordt heel Koggenland gratis voorzien van een glasvezelnetwerk.

Waarom is snel internet voor Koggenland zo belangrijk?

Wethouder Caroline van de Pol: “Wij geloven erin dat we moeten inzetten op glasvezel om onze gemeente toekomstbestendig te maken. Wij gunnen al onze inwoners snel internet, niet alleen omdat het bijdraagt aan het woon en –werkplezier, maar ook omdat we het gewoon nodig hebben.”

“Vooral in onze buitengebieden is de nood hoog. Daar is goed en betrouwbaar internet simpelweg een must geworden. Tijdens de dorpsgesprekken en vele andere contactmomenten laten inwoners dat ons weten. Huidige providers kunnen op dit moment helaas amper internet leveren op deze zogenoemde ‘witte vlekken’. Voor onze inwoners die daar wonen, is het eigenlijk niet meer te doen”, aldus wethouder Van de Pol.

“Snel internet is niet meer weg te denken”, vervolgt Van de Pol. “Het is zo gewoon geworden als water en licht. Het hoort er gewoon bij. Je wilt dat je kinderen kunnen studeren terwijl jij op afstand werkt. Als agrariër wil je je melkgegevens kunnen uploaden en als voetbalvereniging je KNVB-gegevens. Als kleine ondernemer wil je kunnen pinnen zonder dat je kinderen moeten stoppen met gamen. Gewoon tv kijken verandert ook steeds meer in online kijkdiensten en terugkijken. En vergeet de thuiszorg niet. Onze oudere inwoners kunnen via de tablet zien dat de thuiszorg aan de deur staat. Allemaal dingen die normaal worden gevonden, maar waar snel en betrouwbaar internet voor nodig is.”

Waarom zou je voor glasvezel gaan als je nu nog tevreden bent met huidige aanbieder?

“Ik besef en begrijp dat de nood in de grotere kernen niet zo hoog is als in de buitengebieden. De verbindingen in de grotere kernen zijn nog redelijk goed en ach, waarom zou je dan overgaan naar glasvezel? Ik denk dat je dat moet willen omdat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst wilt kunnen rekenen op een snelle en betrouwbare internetvoorziening”, aldus wethouder Van de Pol.

“Wat ik het belangrijkste vind, is dat we samen Koggenland maken. Dat houdt in dat we ook samen de schouders eronder moeten zetten om tot vooruitgang te komen. Soms houdt dat in dat we keuzes maken uit solidariteit. Ik zou het mooi vinden en ik hoop oprecht dat al onze inwoners kiezen voor glasvezel.”

Waarom E-Fiber?

Van de Pol: “Wij waren al lange tijd op zoek naar een manier om de witte vlekken in onze mooie gemeente te voorzien van goed betrouwbaar internet. We hebben gesproken met allerlei partijen zoals de provincie en marktpartijen, maar we merkten dat er allerlei andere belangen speelden. Daar wilden we niet meer op wachten. Ik ben superblij dat E-Fiber actief de handschoen oppakt. Dankzij hen komt onze doelstelling dichterbij om heel Koggenland van snel en betrouwbaar internet te voorzien.”

Pagina opties