Online begroting is makkelijk en transparant (17-06-2018)

Altijd al willen weten hoe het financiële reilen en zeilen van uw gemeente in elkaar steekt? Wat zijn de speerpunten van het beleid? Wat wordt daar voor gedaan en, niet onbelangrijk, hoeveel geld wordt daaraan besteed? Vanaf nu is al deze informatie met een paar muisklikken terug te vinden. Alle plannen en de daarbij behorende cijfers staan op de nieuwe website koggenland.begroting-2018.nl voor u overzichtelijk gepresenteerd.

Digitalisering

De gemeente is gestart met verder digitaliseren van het begrotingsproces en het online aanbieden van de begrotingen. Dit betekent dat inwoners vanaf nu de begrotingen via een speciale website kunnen bekijken. Om te beginnen nu dus de begroting van 2018 via koggenland.begroting-2018.nl.

Makkelijk en transparant

De nieuwe manier van werken is efficiënt, transparant, is minder foutgevoelig en makkelijker bij te houden. Er is sneller een gemeente breed inzicht in de ontwikkeling van de begroting.

Wethouder Caroline van de Pol:

“Dit is een mooie stap in het nog transparanter maken van de gemeente. Door onze begroting aan te bieden via een speciale website is deze makkelijker te vinden en te begrijpen. Zo maken we nog beter duidelijk wat de koers van de gemeente is en hoe we deze financieel verantwoorden.”

Verder verbeteren

Er wordt ondertussen al hard gewerkt aan de begroting van 2019. Ook deze wordt via een website aangeboden. Omdat deze vanaf de start op de nieuwe manier wordt gemaakt, zal deze nog makkelijker te lezen zijn. Ook de andere zogenoemde ‘Planning en Control’-producten worden aangeboden als website. Denk hierbij aan het Jaarverslag, de Kadernota en de Zomernotitie.

Pagina opties