Pagina opties

Nomineer de vrijwilliger en sporter/sportploeg van het jaar 2021 (23-11-2020)

Vrijwilliger van het jaar 2020 Hans Blaauw ontvangt de onderscheiding uit handen van wethouder Win Bijman

In januari 2021 worden Koggenlandse vrijwilligers en sporters door de gemeente in het zonnetje gezet. Dat zal in januari niet tijdens de Nieuwjaarsontmoeting zijn, want die ontmoeting wordt dit keer helaas niet georganiseerd. Er zal wel een alternatieve invulling worden gegeven, met inachtneming van alle maatregelen, aan de feestelijkheden. Kent u een onmisbare vrijwilliger of fantastische sporter die het dubbel en dwars verdient om extra gewaardeerd te worden? Meld hem of haar dan aan voor een onderscheiding.

Vrijwilliger van het jaar

Vrijwilligers zijn de onzichtbare helden van onze samenleving. Vaak op de achtergrond, zetten zij zich belangeloos in voor anderen. De mantelzorger, voetbalcoach, hulpouder op school of bijvoorbeeld bestuurslid van een vereniging. Zij zijn van onschatbare waarde. Onze waardering voor die inzet tonen we door het uitreiken van de onderscheiding ‘Vrijwilliger van het jaar’.

Aanmoedigingsprijs voor jongeren

Jongeren kunnen qua dienstjaren de competitie niet aan met senioren. Ze zijn daarentegen door hun initiatieven en bijdragen wel van groot belang voor de gemeenschap. Een jonge vrijwilliger wordt met de ‘Aanmoedigingsprijs’ in het zonnetje gezet, gestimuleerd de activiteiten voort te zetten én leeftijdsgenoten te inspireren.

Sporter van het jaar

Sport is voor veel inwoners belangrijk. Het college zet graag een fantastische Koggenlandse sporter of sportploeg in de schijnwerpers. Kent u iemand die de sporter van Koggenland moet worden? Nomineer en motiveer waarom hij of zij voor de titel ‘Sporter van het jaar’ verdient.

Wie komen in aanmerking?

De genomineerde(n) heeft binding met onze gemeente, woont in onze gemeente of heeft zijn/haar activiteiten in Koggenland. De jonge vrijwilliger voor de ‘Aanmoedigingsprijs’ is daarnaast niet ouder dan 25 jaar en doet het vrijwilligerswerk minimaal 2 jaar.

Meer informatie

Voor informatie over en nomineren kunt u terecht bij Dieuwke Schuijtemaker. Zij is bereikbaar via (0229) 54 83 79 of mail naar d.schuijtemaker@koggenland.nl. Uw schriftelijke nominatie, bij voorkeur via e-mail, kunt u uiterlijk 10 december 2020 insturen.

Op de foto

Vrijwilliger van het jaar 2020, Hans Blaauw uit Spierdijk, ontving vorige keer van wethouder Win Bijman.