Pagina opties

Nieuwe aanpak voor vrijwilligers (03-07-2020)

Om vrijwilligers nog beter te kunnen ondersteunen, wordt het vrijwilligersteam van de gemeente Koggenland ondergebracht bij Vrijwilligerspunt Westfriesland. Deze organisatie gaat zich –in samenwerking met Stichting Netwerk- bezighouden met het werven van vrijwilligers en het matchen van vraag en aanbod. Ook verenigingen kunnen gebruik maken van de diensten van Vrijwilligerspunt Westfriesland.

Breed inzetbaar

Vrijwilligerspunt Westfriesland biedt ondersteuning en advies in alle zaken met betrekking tot vrijwilligerswerk. Zo kunnen verenigingen bij Vrijwilligerspunt terecht voor (gratis) workshops, trainingen en e-learnings over vrijwilligerswerk, maar ook voor hulp bij de aanvraag van subsidies en fondsen. Mensen die zich willen inzetten als vrijwilliger kunnen bij Vrijwilligerspunt terecht om samen op zoek te gaan naar een leuke vacature.

Onmisbaar

“Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving en daarmee ook in onze gemeente,” zegt wethouder Win Bijman. “Ze dragen bij aan de sociale en maatschappelijke verbinding in onze dorpen. Zonder vrijwilligers zijn er geen sportverenigingen, dorpshuizen, jeugdclubs of EHBO-verenigingen, om er maar een paar te noemen. Binnen de gemeente zijn wij altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Inwoners die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via de website vrijwilligerspunt.com. Wij zien ook een grote rol weggelegd voor jongeren die een aantal uren beschikbaar zijn om iets te betekenen als vrijwilliger.”

Alle huidige vrijwilligers van de gemeente hebben een brief ontvangen, waarin staat wat er precies verandert. Verenigingen hebben een mail ontvangen, waarin de mogelijkheden voor hen staan beschreven. Mocht u als vereniging deze mail niet hebben ontvangen, en toch met vrijwilligers werken, dan kunt u ook gebruik maken van de diensten van Vrijwilligerspunt.

Taken vrijwilligers

Vrijwilligers van de gemeente Koggenland bieden verscheidene diensten aan, onder andere aan ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Taken van vrijwilligers kunnen zijn: sociale ondersteuning, hulp bij administratie of een belastingaanvraag, computer- of taalondersteuning, klusjes in en om het huis of hulp bij vervoer.