Pagina opties

Meedenken over het sociaal domein (15-02-2021)

De gemeente werkt aan het beleid voor het sociaal domein. In dit beleid staat wat de gemeente doet op het gebied van zorg, participatie en zelfredzaamheid, werk en jeugdhulp. Inwoners kunnen hierover meedenken, door deel te nemen aan het inwonerpanel Koggenland Spreekt.

Leden van Koggenland Spreekt krijgen vier keer per jaar een vragenlijst toegestuurd. Dat kan via de mail of per post. Per vragenlijst kunnen de deelnemers bepalen of zij wel of niet meedoen. Door hun mening te delen kunnen de panelleden invloed uitoefenen op hun leefomgeving en het gemeentelijke beleid en de dienstverlening.

De meest recente vragenlijst gaat over het sociaal domein. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld aangeven welke ondersteuning zij belangrijk vinden voor mantelzorgers, wat ervoor nodig is om zo lang en prettig mogelijk thuis te blijven wonen en wat Koggenland nodig heeft op het gebied van veiligheid. Andere onderwerpen die behandeld worden zijn jeugd- en ouderenzorg, maatschappelijke ondersteuning, opvang, onderwijs, gezondheid en welzijn.Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.koggenlandspreekt.nl of bellen naar (0575) 76 02 27.

Inwoners kunnen de vragenlijst over het sociaal domein ook invullen zonder deel te nemen aan het inwonerpanel. De vragenlijst is te vinden op www.moventem.nl/koggenland. Reageren kan tot en met 4 maart 2021.