Pagina opties

Koggenland voetbalt met regenboogbal (08-10-2018)

Zaterdagochtend 6 oktober speelden de jeugdvoetbalteams in Koggenland met een regenboogbal. De speciaal gemaakte voetbal moet positief uitdragen dat ook in de voetballerij iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, huidskleur, afkomst, geloof, gender, seksuele oriëntatie of beperking. Wethouder Bijman reikte de bal uit aan diverse jeugdteams en gaf hiermee de aftrap van de roze week in West-Friesland. Aan de 12 Koggenlandse basisscholen is gevraagd in de roze week West-Friesland van 6 tot 14 oktober  de regenboogvlag te hijsen en het onderwerp te bespreken in de klas.

Je mag zijn wie je bent

Wethouder Bijman: “Het is goed om van jongs af aan de veelkleurigheid te laten zien die onze samenleving kenmerkt. Ik vind het belangrijk dat je mag zijn wie je bent. Met deze actie willen we het onderwerp bespreekbaar maken bij kinderen en hun ouders. De regenboogbal en -vlag staan symbool voor een inclusieve samenleving. Er zijn zo veel verschillende mensen als er kleuren in de regenboog zijn.”

De Roze Week

De Roze Week West-Friesland is een jaarlijks terugkerend event om aan te tonen dat seksuele en genderdiversiteit kan in West-Friesland. In 2014 tekenden alle wethouders een intentieverklaring om te zorgen voor beleid dat elke West-Fries zichzelf kan zijn.