Pagina opties

Hoe gaat u om met iemand met dementie? Leer het in een korte online training. (03-04-2019)

Met de veroudering van de Nederlandse bevolking neemt ook het aantal mensen met dementie toe. Dit geldt ook voor Koggenland en daarom willen wij een dementievriendelijke gemeente worden. Dementie heeft verstrekkende gevolgen voor degene die het overkomt en voor zijn of haar naasten. De gemeente wil Koggenlanders voorbereiden op deze veranderende samenleving, zodat inwoners weten hoe om te gaan met iemand met dementie. Daarom stellen wij een gratis online training beschikbaar voor alle inwoners.

Aan de hand van vier filmpjes leert u hoe om te gaan met iemand met dementie. De training duurt maximaal tien minuten. U kunt de training volgen via https://samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod. Medewerkers van de gemeente gingen u al voor en hebben veel opgestoken van de training.

Overige acties

In het najaar organiseren wij ook nog een bijeenkomst voor inwoners en ondernemers over dementie. Begin van het jaar is tevens een lotgenotengroep gestart voor mantelzorgers van dementerenden. Medewerkers van de gemeente hebben ook een training gevolgd, waarbij een trainingsactrice zich als dementerende voordeed. Het viel haar op dat iedereen erg behulpzaam was.