Het is gelukt! Glasvezel voor álle adressen in Koggenland! (12-11-2018)

Het benodigde aantal aanmeldingen voor de start van het aanleggen van glasvezel is bereikt. Hierdoor worden alle woningen én bedrijven vanaf december kosteloos voorzien van een supersnelle en stabiele glasvezelverbinding. Dit betekent dat gemeente Koggenland de eerste Westfriese gemeente is die glasvezel krijgt voor álle adressen.

Nieuwe mogelijkheden

De campagne van E-Fiber liep tot zondag 28 oktober. Vooral in de laatste twee weken van de campagne hebben veel inwoners zich aangemeld. Glasvezel biedt nieuwe mogelijkheden van supersnel internet, televisie en bellen. Denk bijvoorbeeld aan zorg op afstand, leren op afstand, thuiswerken en werken ‘vanuit de cloud’. Het netwerk is daarnaast stabieler, sneller en betrouwbaarder dan de huidige traditionele koperkabel.

Volgende stap

Wethouder Caroline van de Pol is zeer blij met deze volgende stap richting een toekomstbestendig netwerk: “Internet maakt een steeds groter deel uit van ons leven. Snel en betrouwbaar internet is daarom nu en in de toekomst onmisbaar voor onze inwoners, scholen en bedrijven. Ik ben daarom blij dat E-Fiber in heel Koggenland kosteloos glasvezel wil aanleggen.”

Aanleg

Met de aanleg wordt op 18 december gestart in Obdam en de werkzaamheden duren naar verwachting 14 maanden. Er worden meer dan 10.000 aansluitingen gerealiseerd en bijna één miljoen meter glasvezel gelegd. Daarnaast plaatst E-Fiber zes glasvezelcentrales om alle adressen een eigen glasvezelverbinding te kunnen geven.

Inwoners Zuidermeer trakteerden college

Inwoners van Zuidermeer zijn erg blij met de komst van glasvezel. Zij feliciteren alle inwoners symbolisch met dit goede nieuws, in de vorm van een traktatie voor het college. De attentie werd zeer gewaardeerd.

Pagina opties