Pagina opties

Help uw kind bij het maken van zelfstandig gezonde(re) keuzes (18-04-2019)

Als gemeente willen wij een methode ontwikkelen om kinderen te helpen bij gezonde keuzes. Daarom vragen wij ouders met kinderen tussen de 6 en 12 jaar mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek. Door mee te doen, leren ouders direct hoe zij hun kind(eren) kunnen helpen bij het maken van gezonde(re) keuzes. Een win-winsituatie!

Voor wie

Ouders / verzorgers van kinderen in de leeftijd tussen de zes en 12 jaar én kinderen zelf. Kinderen doen zelf actief mee aan het onderzoek.

Wat

Ouders volgen één training van maximaal anderhalf uur op ons gemeentehuis. De training is op maandagavond 20 mei en start om 19:30 uur. Daarna is het de bedoeling dat ouders vier korte gesprekken van tien minuten voeren met hun kind. Dit kan gewoon thuis. Ouders krijgen een werkboekje uitgereikt als handvat voor de gesprekken. Ouders geven ook hun mening over dit werkboekje.

Waarom

Een balans vinden tussen gezonde en minder gezonde keuzes is een uitdaging voor iedereen, maar heel belangrijk voor een levenslange gezondheid. U kunt uw kind helpen bij het leren keuzes maken. Leerzaam én leuk!

Aanmelden of meer informatie

Stuur een mail naar Annita Smit, via a.smit@koggenland.nl of app naar 06 15 00 80 17.

Geen tijd om mee te doen aan dit onderzoek, wel om een korte vragenlijst in te vullen? Dit kan hier.

Alvast heel erg bedankt!