Pagina opties

Gratis compost afhalen (19-03-2021)

Inwoners van de gemeente Koggenland kunnen op vrijdag 26 maart van 11.30 tot 15.30 uur gratis compost afhalen bij het gemeentelijk depot in Berkhout. De compost kan worden opgehaald met een auto met aanhanger.

Vanwege de coronamaatregelen is het dit jaar verplicht om bij de uitgifte van de compost in de auto te blijven zitten. Er is een tractor met voorlader aanwezig die de compost in de aanhanger deponeert. Op het terrein is een aparte ruimte ingericht waar bezoekers de compost kunnen afdekken met een zeil, zodat zij weer veilig de weg op kunnen. Tractoren en vrachtwagens zijn niet toegestaan. De gemeente verwacht voldoende compost op voorraad te hebben, maar zoals gebruikelijk geldt ook dit jaar: op is op. Het gemeentelijk depot is gelegen op de locatie Teding van Berkhoutweg 3, tussen Berkhout en de provinciale weg N243.

Click & Collect Compost van HVC

De landelijke compostdag gaat dit jaar niet door vanwege corona. Om mensen toch te bedanken voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval en etensresten organiseert HVC op zaterdag 27 maart op onderstaande locaties een alternatieve compostdag: Click & Collect Compost. Een drive-through waar inwoners op afspraak compost in hun aanhangwagen kunnen laten scheppen.

-           Koggenrandweg 1, 1775 RD in Middenmeer

-           Netwerk 60-62, 1446 SZ in Purmerend

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website www.hvcgroep.nl of www.compostdag.nl. Vervolgens ontvangen zij een bevestiging met een tijdslot om de compost op te halen met een aanhanger. Let op: zonder tijdslot is het niet mogelijk om compost op te halen.

Beloning voor afvalscheiding

Met deze compostactie bedanken HVC en de gemeente Koggenland de inwoners voor hun
inspanningen om afval te scheiden. Iedere volle groene container die aan de weg wordt gezet levert 15 tot 20 kilo compost op.  

Meer informatie

Voor meer informatie over de gemeentelijke compostactie kunt u contact opnemen met de gemeente Koggenland via (0229) 54 84 00 of via info@koggenland.nl.