Pagina opties

Gratis bootcamp voor inwoners Koggenland (09-06-2020)

gratis bootcamp

De jongerenwerkers van de gemeente Koggenland bieden in juni gratis bootcamps aan, op meerdere locaties in de gemeente. Dat doen zij in samenwerking met personal trainer Ewout Streefkerk. De bootcamp is toegankelijk voor jongeren vanaf 14 jaar en voor volwassenen van alle leeftijden.

“We zien dat veel jongeren behoefte hebben aan beweging,” zegt jongerenwerker Simon Spel. Samen met zijn collega Nick Ninteman onderhoudt hij voortdurend contact met de Koggenlandse jeugd, ook tijdens de coronacrisis. “Ze missen het sporten. Het komt nu langzaam op gang, maar de sportmogelijkheden zijn nog steeds beperkt. Zelf kunnen we ook nog geen activiteiten organiseren in de sportaccommodaties. Daarom dachten we: laten we lekker naar buiten gaan.”

Goed en veilig sporten

Om ook volwassen inwoners de mogelijkheid te bieden in beweging te komen, besloten Spel en Ninteman hen ook uit te nodigen om deel te nemen. De jongerenwerkers hebben Ewout Streefkerk benaderd om de bootcamp vorm te geven. Streefkerk is personal trainer en verzorgt kickbokslessen. “We zorgen ervoor dat iedereen goed en veilig kan sporten,” zegt Streefkerk. “We bouwen het op, dus ook als je negen weken niet hebt gesport kan je gewoon meedoen. Zo kom je ook weer lekker onder de mensen en kan je gesprekjes voeren, op afstand.”

De bootcamps vinden plaats op meerdere open velden en pleinen in de gemeente. De organisatoren verdelen de sportlocatie van tevoren in vakken, zodat de deelnemers voldoende afstand van elkaar bewaren. De jongerenwerkers en Streefkerk hopen op een hoge opkomst. “Beweging is ontzettend belangrijk voor je gezondheid,” zegt Streefkerk. “Er is niks slechter dan thuis op de bank zitten. Als je te lang stilzit krijg je last van je onderrug en andere pijntjes en klachten. Onder sporters is er een gezegde over het lichaam: if you don’t use it, you lose it.”

Waar en wanneer?

De bootcamps vinden plaats op de volgende locaties:

Datum:                                                                        Locatie:

* Maandag 8 juni                                                        Dorpsbos – Avenhorn

* Woensdag 10 juni                                                     Dorpsbos – Avenhorn

* Maandag 15 juni                                                       De Batter – Ursem

* Woensdag 17 juni                                                     De Batter – Ursem

* Maandag 22 juni                                                      Wheerepark – Obdam

* Woensdag 24 juni                                                     Wheerepark – Obdam

* Maandag 29 juni                                                       Parkeerplaats St. George- Spierdijk

De bootcamp duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Deelnemers verzamelen zich om 19.15 uur bij de jongerenwerkers, die te herkennen zijn aan hun oranje werkkleding. Iedereen die meedoet wordt gevraagd zelf een handdoek en bidon met drinken mee te nemen.

Meedoen?

Inschrijven kan door te mailen naar Nick Ninteman via n.ninteman@koggenland.nl. Deelname is gratis. In verband met de RIVM-richtlijnen is er een maximum aantal deelnemers van 25.