Pagina opties

Financiële hulp voor zelfstandig ondernemers (23-04-2020)

Het kabinet heeft verschillende financiële regelingen in het leven geroepen voor werkgevers en zelfstandigen die getroffen zijn door de coronacrisis. Hiermee wil de overheid de banen en inkomens van zoveel mogelijk mensen veilig stellen en de vitaliteit van de economie ondersteunen.

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo)

Ondernemers en zzp’ers die door de coronacrisis financiële hulp nodig hebben, kunnen gebruik maken van de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo). Deze bijstand voor zelfstandigen kan worden aangevraagd bij WerkSaam Westfriesland. Kijk voor meer informatie op werksaamwf.nl.

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)

De TOGS is er voor ondernemers in sectoren die direct schade ondervinden door de kabinetsmaatregelen die zijn genomen om het coronavirus in te dammen. Ondernemers die aan de voorwaarden voldoen kunnen eenmalig een tegemoetkoming krijgen van 4.000 euro netto, waarmee ze vaste lasten kunnen betalen, zoals bijvoorbeeld de huur van een bedrijfspand. Kijk voor meer informatie op rvo.nl/tegemoetkomingcorona.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) 

Met de NOW-regeling wil de overheid voorkomen dat werknemers hun baan en inkomen kwijtraken door de coronacrisis. Werkgevers die structureel omzetverlies hebben kunnen een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen. Het UWV voert de regeling uit. Kijk voor meer informatie op uwv.nl/now.

Meer regelingen

Daarnaast zijn er diverse kredietfaciliteiten en is uitstel van betaling van de belastingen mogelijk. Kijk voor meer informatie over alle mogelijke regelingen op kvk.nl/corona.