Pagina opties

Eerste glasvezelkabel gelegd (18-12-2018)

Na een intensieve en succesvolle vraagbundeling was het moment eindelijk daar. In Obdam ging op dinsdag 18 december symbolisch de eerste schop in de grond om de aanleg van het glasvezelnetwerk in Koggenland af te trappen. E-Fiber en het college van burgemeester en wethouders  hebben dit mooie moment samen gevierd. Begin januari starten de werkzaamheden in Obdam, daarna volgen de andere dorpen.

Een gezamenlijk initiatief

Wethouder Caroline van de Pol is blij dat de aanleg van start is gegaan: “Internet maakt een steeds groter deel uit van ons leven. Snel en betrouwbaar internet is nu en in de toekomst onmisbaar voor onze inwoners, scholen en bedrijven. Ik ben daarom blij met de aanleg van het glasvezelnetwerk in heel Koggenland. De aanleg voor 0 euro is een echte buitenkans!”

Gratis aansluiting

E-Fiber legt samen met aannemer NKM het glasvezelnetwerk aan. Alle huishoudens en bedrijven in Koggenland, ook in het buitengebied, krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting. Om van het nieuwe netwerk gebruik te kunnen maken, dient u tijdens de aanleg een glasvezelabonnement af te sluiten bij één van de beschikbare providers. Na de aanleg kunnen er eenmalig activeringskosten in rekening worden gebracht. Meer weten? Kijk op www.iedereenglasvezel.nl.