Pagina opties

Eenzaamheid in Koggenland (25-09-2019)

Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Uit recent onderzoek blijkt dat eenzaamheid in Koggenland aanzienlijk minder vaak voorkomt dan gemiddeld in Nederland. Toch staat het onderwerp ook hier hoog op de agenda.

Eén op de twintig eenzaam

Het aantal inwoners dat in Koggenland ernstige eenzaamheid ervaart is 5%, tegenover een landelijk gemiddelde van 10%. “Ik ben blij dat het hier minder vaak voorkomt dan in de rest van het land,” zegt Wethouder Win Bijman. “Maar ik vind één op de twintig inwoners alsnog erg veel. Als gemeente zetten we ons in tegen eenzaamheid bij ouderen. Bijvoorbeeld met het Senioren-eetcafé en door de seniorenbonden te steunen. De seniorenbonden organiseren veel leuke activiteiten in de verschillende dorpen.”

Netwerkcoach

Wethouder Bijman vult aan dat eenzaamheid voorkomt onder mensen van alle leeftijden. “Iedere inwoner die eenzaamheid ervaart kan terecht bij het Zorgteam van gemeente Koggenland. Het Zorgteam kan mensen in contact brengen met een netwerkcoach.” Een netwerkcoach is een getrainde vrijwilliger die helpt bij het zoeken naar activiteiten en nieuwe contacten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de netwerkcoach kunt u contact opnemen met het Zorgteam via (0229) 54 83 70 of zorgteam@koggenland.nl.