Pagina opties

Burgemeester Franx maakt op de fiets kennis met Koggenland (07-06-2019)

Burgemeester Jan Franx komt deze zomer naar de inwoners toe, op de fiets! Alle inwoners en ondernemers kunnen meefietsen om Jan de verborgen schatten van hun dorp te laten zien. Jan kent de gemeente al redelijk goed, maar zoals hij zegt: “Inwoners kunnen mij het allerbeste laten zien wat de mooie plekjes in hun dorp zijn en mij meer vertellen over de historie. Hoe mooi is het om dat met elkaar op de fiets te doen?”

Verborgen schatten

Met verborgen schatten bedoelt Jan de plekjes in een dorp die minder bekend zijn, maar wel de moeite waard om eens te zien. Dat kan een bijzonder gebouw zijn, iets met een rijke historie of een plek waarbij iemand een bijzonder verhaal heeft.

Route en opgeven

Van te voren wordt er een globale route uitgestippeld. Deze route kan worden aangepast in samenspraak met Koggenlanders op de verzamellocatie. U kunt ook van te voren aangeven wat u aan de burgemeester wilt laten zien, via communicatie@koggenland.nl. Zo bent u er zeker van dat dit punt in de route verwerkt wordt. Opgeven kan ook via dit e-mailadres, dit is niet verplicht.

Programma
Datum Dorpen Startpunt
10 juli 16:30 uur Wogmeer Wapen van Wogmeer
10 juli 19:00 uur Avenhorn & De Goorn Haven Avenhorn
15 juli 19:00 uur Berkhout Fietstunnel Westeinde
17 juli 19:00 uur Spierdijk, Bobeldijk, Zuidermeer Kerk Spierdijk
28 aug 19:00 uur Scharwoude, Grosthuizen, Oudendijk Meerzicht Scharwoude
4 sept 19:00 uur Obdam & Hensbroek De Brink, Obdam
11 sept 19:00 uur Ursem & Rustenburg Café Halfweg, Ursem