Pagina opties

Binnenkort bij u op de deurmat: geldkrant (14-02-2019)

In samenwerking met het NIBUD brengt gemeente Koggenland een geldkrant uit. Deze krant valt de komende weken bij alle huishoudens op de deurmat.

Gaat meer uit dan binnenkomt

Wethouder Win Bijman: “Soms gaat er meer geld uit dan er binnenkomt. Er komt bijvoorbeeld minder binnen doordat u uw baan kwijt bent of bent gescheiden. Of er gaat meer uit door de geboorte van een kind, hogere ziektekosten of een kapotte wasmachine. Dan is het zoeken naar een nieuwe balans. Deze geldkrant biedt voor iedere inwoner interessante informatie en handige tips. Ook als u niet in financiële problemen verkeert, is de krant de moeite waard om te bekijken. U leest bijvoorbeeld op welke toeslagen u recht heeft of hoeveel geld u nodig heeft in een reservepotje."

Hulp

Het kan zijn dat het niet alleen lukt. Dan is er hulp! In de geldkrant kunt u lezen welke regelingen de gemeente biedt voor huishoudens met een laag inkomen of welke hulp wordt geboden bij financiële problemen. Het Zorgteam Koggenland is daarbij vaak het eerste aanspreekpunt. Wethouder Bijman: “Ik hoop dat mensen hulp durven vragen en daar niet te lang mee wachten. Te lang wachten zorgt vaak voor grote(re) problemen.”

Meer informatie

Neem contact op met het Zorgteam voor meer informatie.