Belastingaanslag 2018 (05-03-2018)

De komende week valt bij alle inwoners van Koggenland de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen 2018 op de deurmat. Op deze aanslag kan onder andere het bedrag voor rioolheffing, afvalstoffenheffing, hondenbelasting en ozb staan. Ook vindt u er de WOZ-waarde van uw woning/bedrijf op terug.

Wat is er veranderd ten opzichte van het jaar 2017?

De tarieven van de onroerendezaakbelastingen zijn, na amendement van de raad, met ongeveer 10% verlaagd. De tarieven rioolheffing zijn niet verhoogd en de tarieven afvalstoffenheffing zijn met 6% gestegen om kostendekkend te blijven. Voor de overige belastingen zijn de tarieven met de prijsindex verhoogd.

WOZ-waarde

Via www.koggenland.nl/woz kunt u de taxatie- en aanslaggegevens van uw woning inzien. Hier kunt u digitaal bezwaar maken als u het niet eens bent met de WOZ-waarde of de aanslag gemeentelijke belastingen.

Online taxatie inzien

U kunt de WOZ-waarde van uw woning opvragen, maar ook van andere woningen via www.wozwaardeloket.nl.

Kwijtschelding en gespreid betalen

Meer informatie over kwijtschelding en betalingsregeling.

Heeft u vragen over gespreid betalen of kwijtschelding belt u dan met Edyta Petri, afdeling Financiƫn via telefoonnummer (0229) 54 83 10.

Wij helpen u graag                            

Heeft u vragen over de hoogte van uw WOZ-waarde? Neemt u dan contact op met de cluster  Belastingen via het telefoonnummer (0229) 54 83 14. De gemeente wil, net als u, dat de WOZ-waarde klopt. Als blijkt dat er een fout is gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, dan past de gemeente deze kosteloos aan.

No Cure No Pay bureaus

In de media verschijnen regelmatig berichten over bureaus en makelaars die voor u kosteloos bezwaar tegen de WOZ-waarde indienen bij de gemeente. Als het bezwaar wordt toegekend en de waarde is gewijzigd, ontvangen deze bureaus en makelaars ongeveer 740 euro aan kostenvergoeding van de gemeente. Dit kost ons 20.000 euro per jaar en moet uiteindelijk door alle inwoners worden opgebracht.

Pagina opties