Pagina opties

Acties voor Goede Doelen Uitdaging (19-05-2022)

Op 26 mei (Hemelvaartsdag) organiseren de jongerenwerkers van de gemeente Koggenland een nieuwe editie van de Goede Doelen Uitdaging. Bij dit terugkerende evenement zetten jongeren acties op touw om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen.

De deelnemers zijn tussen de 12 en 18 jaar oud en afkomstig uit Koggenland. In groepen van vijf tot tien jongeren organiseert ieder team een actie, zoals een sponsorloop of –fietstocht, of klusjes waarmee geld in wordt gezameld. Hierbij worden de jongeren begeleid door vrijwilligers en de jongerenwerkers van de gemeente. Alle deelnemers zijn herkenbaar aan de gekleurde Goede Doelen Uitdaging shirts met het logo erop. De deelnemende groepen en de daarbij gekozen goede doelen zijn:

Team Zwart: Deze groep van 5 uit Avenhorn houdt een fietssponsortocht van 60 km door Westfriesland. Dit gaan zij doen voor de stichting “UGANDA”. De stichting zet zich in voor ondersteuning van de bevolking van Uganda en verwacht een actieve betrokkenheid van de bevolking daar bij het bouwen van een ziekenhuis en een dorpshuis.
Meer info: www.stichtinguganda.nl 

Team Blauw: 5 Jongens uit De Goorn gaan een fietssponsortocht houden van 55 km door Westfriesland en halen geld binnen voor “Stichting Opkikker”. Die heeft als doel: het tijdens of tussen de behandeling door, verzorgen van een fijne dag voor gezinnen, en kinderen van 0 tot 17 jaar met een chronisch fysieke aandoening.
Meer info: www.stichtingopkikker.nl

Team Rood:  Deze groep bestaat uit 7 jongens en meiden uit Berkhout die een fietssponsortocht van 60 km doen door Westfriesland. Deze groep zet zich in voor “Bake4life”. Bake4Life bouwt bakkerijen in Afrika. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het vak van bakker.
Meer info: www.bakeforlife.nl

Team Groen: 5 jongens uit Avenhorn en De Goorn houden een wandelsponsortocht van 35 km door Koggenland.  Deze groep zet zich in voor “Voedselbank West-Friesland” De Voedselbank West-Friesland helpt waar het echt nodig is. Ze zamelen voedsel in dat anders verloren gaat en zorgen ervoor dat het terecht komt bij de mensen die het ’t hardst nodig hebben. De Voedselbank West-Friesland doet meer dan voedsel alleen. Zo krijgen kinderen tot 12 jaar als ze jarig zijn een verjaardagpakket met spulletjes om uit te delen op school en cadeautjes.
Meer info: www.voedselbankwf.nl

Team Geel: 5 meiden uit Obdam die een wandelsponsortocht houden van 30 kilometer door Koggenland. De meiden lopen van dorp naar dorp voor het goede doel “Kerstactie West-Friesland”. Kerstmis is een feest van lichtjes in de kerstboom, lekker eten en gezelligheid met familie of vrienden. De stichting gunt iedereen een ontspannen kerstfeest zonder zorgen, ook wanneer er financiële problemen zijn. Kerstactie West-Friesland richt zich voornamelijk op gezinnen in de regio West-Friesland met minimaal 1 kind in de leeftijd tot en met 14 jaar, die tegen de armoedegrens aan leven.
Meer info: www.stichtingopkikker.nl

Team Wit: 9 jongens en meiden gaan een lege flessen-inzamelactie houden in Berkhout voor “KiKa”. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.
Meer info: www.kika.nl

Team Roze: 9 meiden gaan een skeelersponsortocht houden van 35 km door Koggenland voor stichting “Nadine foundation”. Als levend monument voor Nadine is de Nadine Foundation "tegen geweld" opgericht. De stichting probeert de dromen van Nadine alsnog uit te laten komen. Hoofddoelstelling is het bestrijden van de vele vormen van geweld. Daarnaast is er volop oog voor de bevordering van dierenwelzijn.
Meer info: www.nadinefoundation.nl

Bij vragen kunt u contact opnemen met de jongerenwerkers van de gemeente:

Simon Spel jr. (06) 46 26 49 61

Nick Ninteman (06) 53 16 94 90