Pagina opties

Forum herinrichting Bonkelaar

Dit item is verlopen op 18-02-2019.

Praat mee over de herinrichting Bonkelaar laat hieronder uw mening achter!

Velden met een * zijn verplicht. Als u anoniem wilt blijven op het forum kunt u bij het naamveld 'Anoniem' invullen.

Het forum is gesloten. U kunt geen reactie meer plaatsen.

Reacties (14)

Door Anoniem, 30-01-2019 om 16:45
Wellicht kan de bocht voor Bonkelaar 18 ook iets ruimer gemaakt worden door de verbrede stoep in de binnenbocht iets te versmallen. Tevens vind ik de situatie vanuit het park de fietsbrug over erg onveilig en onoverzichtelijk. Zou hier ook nog eens kritisch naar gekeken kunnen worden
Door Theo, 30-01-2019 om 17:46
Ik vind het er prima uitzien. Inderdaad een ruimer straatbeeld.
Door Leo, 02-02-2019 om 11:11
Door het gemeentegroen is het zicht op de Koningsspil bij het uitrijden van de Bonkelaar bij nummer 1 vaak zeer beperkt. Graag aandacht hiervoor.
Door Suzan Dekker, 04-02-2019 om 16:28
Beste bewoners,

Dank voor jullie reacties en opmerkingen.
We zullen de opmerkingen ter afweging meenemen in de uitwerking naar het definitief ontwerp.
Ten aanzien van het groen op de kruising zullen we er op toezien dat het zicht zoveel als mogelijk behouden blijft.


Met vriendelijke groet,
Suzan Dekker, gemeente Koggenland
Door Jaap Schuijt, 05-02-2019 om 17:55
Ik verbaas mij over de nieuwe situatie bij Bonkelaar 17, deels gaat de nieuwe verharding over mijn erf /uitrit en de straat gaat ook verder dan 38 jaar geleden is bepaald. Wil hier graag met u over van gedachten wisselen.
Door Suzan Dekker, 06-02-2019 om 08:10
Beste heer Schuijt,
Zou u mij een berichtje willen sturen via s.dekker@koggenland.nl zodat wij contact met u op kunnen nemen? Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Suzan Dekker, gemeente Koggenland
Door Adri, 08-02-2019 om 13:10
blij met de herinrichting plus uitbreiding parkeerplaatsen, paar opmerkingen:
* de parkeerplaatsen aan de zijkant van Bonkelaar 36 worden omgedraaid echter verspringen t.o.v. de parkeerplaatsen voor Bonkelaar 34. is het een optie om deze gelijk te trekken.
* Tussen deze tweeparkeerstroken staat in het plan een grote boom gepland. Is het mogelijk om deze op een andere plek te plaatsen of weg te laten. Vraag dit omdat de huidige boom welke op de hoek van de parkeerstrook bij nummer 34 staat zeer veel overlast geeft. Neemt zonlicht weg en zit altijd vol met luizen met als gevolg dat auto's besmeurd worden met kleverige luizenpoep. Is het wellicht mogelijk om deze boom te verwijderen, wortels komen inmiddels ook omhoog.
Door Hans Raadsheer, 10-02-2019 om 10:24
Het verhogen van het aantal parkeer plaatsen is een opluchting, geen auto's meer op de stoep. Het weghalen van de overlast gevende boom tussen 34-36 zou inderdaad geen overbodige luxe zijn.
Is het mogelijk,nu de straat toch open gaat, om onze overlast van water onder de woningen 36-42 op te lossen d.m.v. een plastic pijp richting riool of sloot? Kunnen de parkeer plaatsen langs de sloot niet gelijk worden getrokken, zodat alles op één lijn komt en de stoep langs nr. 36 iets breder kan worden. Bij voorbaat dank en blij met deze verbeteringen.
Door Niels Bruynsteen, 11-02-2019 om 08:44
Door de herinrichting van de Bonkelaar, worden de straatkolken verplaatst en veranderen
ook de niveaus hiervan. Op het dwarsprofiel is dit te zien.
Daarmee zullen de Drainageaansluitingen aan de straatkolken, ook aangepast worden,
neem ik aan.
Hierdoor zal de wateroverlast, in de kruipruimtes onder de huizen, tot het verleden behoren,
hoop ik.
Door peter stam, 11-02-2019 om 19:15
Kan de boom naast ons huis aan de Bonkelaar 36 verwijderd worden. De wortels van deze boom die vlakbij de erfgrens staat tillen mijn straat op.
Daarnaast neemt hij zomers veel licht uit de tuin weg. Verder zit er op de bladeren veel van dat plakspul dat regelmatig op te drogen kleren aan de lijn komt. Verder sluit ik me aan bij andere opmerkingen over water onder ons huis. Dat is een probleem bij meer woonblokken. Nu de bestrating er toch eerst uit gaat is er wellicht een goede oplossing voor dat probleem te bedenken. Verder sluiten we ons aan bij de suggestie om de nieuwe parkeerplaatsen nabij ons huis in één lijn door te trekken met de al bestaande parkeerplaatsen.
Door Suzan Dekker, 13-02-2019 om 08:09
Beste bewoners, dank voor jullie reacties.

De reden waarom wij de parkeerplaatsen in een asverspringing aan willen brengen is om de rechtstand uit de weg te halen. Zoals dat ook in de huidige situatie het geval is en ook elders in de Bonkelaar. Een langere rechtstand vergroot de kans op harder rijden in de straat.

De genoemde boom hebben we onlangs opnieuw beoordeeld. We gaan de boom tussen Bonkelaar 34-36 weghalen, de grondslag is erg hoog en er zijn oude snoeiwonden, waar grote gaten zijn. We willen wel graag op deze plaats een nieuwe boom terug planten.

Met vriendelijke groet,
Suzan Dekker, gemeente Koggenland
Door Suzan Dekker, 13-02-2019 om 09:58
Beste bewoners, ten aanzien van de ervaren wateroverlast onder de woningen willen we op zoek naar een oplossing. Daarvoor is het belangrijk te weten bij welke woningen deze overlast wordt ervaren. Hierbij dan ook het verzoek om dit kenbaar te maken bij onze rioolbeheerder, de heer Wester. Te bereiken via telefoonnummer 0229 548482 of via mail s.wester@koggenland.nl

Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,
Suzan Dekker gemeente Koggenland
Door Theo Braas, 13-02-2019 om 15:25
Ik woon op nummer 14 en heb ook veel last van water onder het huis. (evenals de andere huizen van ons blok)
Ik hoop, dat het verholpen kan worden.
Door Henk van Veenen, 16-02-2019 om 17:28
Kan er rekening mee worden gehouden dat toegang van de parkeerplaats naar het voetpad tussen Bonkelaar 45 en 43 (op de tekening de middelste boom) open blijft, dus dat er geen auto's kunnen parkeren. Verder zou het prettig zijn als het pad tussen Bonkelaar 45 en 47 opnieuw wordt betegeld ook de paden achter de Bonkelaar, er is nl vaak wateroverlast.
Ook onder de woningen van de Bonkelaar 45 t/m 37 staat water onder de woningen, kan hier ook iets aan worden gedaan?
Verder is het een prima plan.