Pagina opties

De Droomgaard

Op vrijdagmiddag 5 november 2021 is kindcentrum De Droomgaard in Avenhorn officieel geopend door wethouder Win Bijman, in het bijzijn van burgemeester Monique Bonsen. De wethouder onthulde tijdens de opening een plaquette, die een plek krijgt bij de entree van het kindcentrum.

Voordat hij de plaquette onthulde richtte wethouder Bijman zich, zichtbaar enthousiast, tot de aanwezigen. De wethouder blikte onder meer terug op de totstandkoming van De Droomgaard. ‘Het begon al in 2013, met een onderzoek naar de staat waarin de gebouwen van De Overhaal, De Ieveling en De Jozefschool destijds verkeerden (...). Ik ben blij dat we er toen samen met de gemeenteraad voor hebben gekozen om te gaan voor één nieuw kindcentrum, met twee basisscholen, een kinderopvang en een grote gymzaal'.

Droomplek

‘We hebben gekozen voor een optimaal gebouw dat zo goed als energieneutraal is. Met dit kindcentrum investeren we in de toekomst van de kinderen in Avenhorn en De Goorn. Het gebouw is voorzien van moderne technieken die bewegend leren mogelijk maken. De locatie is een droomplek, met veel ruimte. Daardoor kon de geweldige buitenspeelruimte achter de school gerealiseerd worden. Ik wens alle kinderen en de mensen die hier werken heel veel plezier.’          

De bassischolen De leveling en De Sprankeling (de school die tot stand kwam na de fusie van De Overhaal en De Jozefschool) en Kinderopvang Berend Botje hebben eind augustus al hun intrek genomen in het nieuwe gemeenschappelijke gebouw aan de Buitenroede. Vanwege de coronamaatregelen was een officiële opening eerder niet mogelijk.

Wat vooraf ging

De naam voor het nieuwe kindcentrum in Avenhorn/De Goorn is bekend. De Droomgaard.

Hierbij de link naar een animatie over die nieuwe naam. https://vimeo.com/520923036

Het gebouw staat er met de buitenkant klaar. Er wordt hard gewerkt aan de afbouw binnen het gebouw zodat het gebouw voor de zomer van 2021 klaar is en na de zomer in gebruik kan worden genomen. Ook wordt er hard gewerkt aan het nieuwe parkeerterrein, de wegen en nieuwe oversteekplaatsen. De werkzaamheden zijn te volgen via : www.koggenland.nl/buitenroede 

Plaatjes zeggen meer dan woorden:
Van droom naar werkelijkheid.

vooraanzicht kindcentrum avenhorn
Vooraanzicht Kindcentrum Avenhorn (impressie)
bovenaanzicht kindcentrum avenhorn
Bovenaanzicht Kindcentrum Avenhorn (impressie)
achterzijde kindcentrum avenhorn
Achteraanzicht Kindcentrum Avenhorn (impressie)

Gymzaal (impressie)
Foto drone parkeerterrein kiss en ride
Luchtfoto parkeerterrein en kiss en ride


Luchtfoto bij brandweer


Luchtfoto plek rotonde


Luchtfoto oversteek rietsikkel


Luchtfoto overzicht bouw De Droomgaard

Meer weten?

icon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk Wagenaar, bereikbaar via
telefoonnummer (0229) 54 83 38 of via e-mail h.wagenaar@koggenland.nl

Mede mogelijk gemaakt door

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Holland, de provincie heeft hiervoor een bedrag van ruim 7 ton beschikbaar gesteld in het kader van de regeling kleine infrastructuur 2019.

Deze subsidieregeling is bedoeld voor de activiteiten die een bevordering van de verkeersveiligheid dienen. Het gaat in dit geval om fiets-, voetpad- en weginfrastructuur. En daarnaast om parkeervoorzieningen.

Nieuwsbrieven

icon

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven.