In het voorjaar van 2023 gaan wij de Van Duivenvoordestraat en Van Maurikstraat in Hensbroek onderhouden en opnieuw inrichten. De grootste veranderingen die in de planning staan zijn:

  • De riolering moet worden vervangen en het straatwerk wordt opnieuw gelegd.
  • De bomen in de Van Duivenvoordestraat zijn aan vervanging toe. Deze worden verwijderd, maar hier komen nieuwe bomen voor terug. 

Herinrichtingsvoorstel

Nieuw inrichtingsplan en nieuwe tekening

Op basis van de reacties uit het forum hebben wij een nieuw inrichtingsplan (zie tekening) gemaakt.

Verslag Participatie Van Duivenvoordestraat en Van Maurikstraat tot en met 31-3-2022:

  • Er zijn twee plateaus uit het ontwerp gehaald, er worden twee plateaus op de kruispunten van de Van Duivenvoordestraat en Burgemeester Kooijmanweg aangelegd.

  • Er is geen plek om extra parkeergelegenheid te creëren langs de appartementen omdat het terrein langs de appartementen niet geheel in eigendom van de gemeente Koggenland is. Er mag in de parkeervakken langs de appartementen worden geparkeerd en langs de weg aan de overzijde van de appartementen. Er blijft voldoende ruimte over voor hulpdiensten om te passeren.
  • Er is, in overleg met de Woonschakel, besloten om tuintjes te maken voor de appartementen op de begane grond. Langs de parkeerplaatsen komt een uitstapstrook en een beukhaag, zie afbeelding beukhaag. Voor de appartementen is nog een strook grond van de Woonschakel. Zij gaan deze met bestrating inrichten, ongeveer 2,30 meter. Er komen looppaadjes vanaf de deur naar de parkeerstrook.
  • De mogelijkheid voor een ondergrondse container wordt met de ontwikkelingen aan de Burgemeester Kooijmanweg meegenomen.
  • De uitrit van de Burgemeester Koomanweg 14a blijft een uitrit en wordt geen parkeerplaats. De boom wordt op verzoek uit de tuin verwijderd.
  • Op de tekening zijn verschillende bomen te zien: de bomen met het kruis erdoor worden verwijderd en niet vervangen, de open bomen blijven behouden en de groen ingekleurde bomen die worden vernieuwd. Een deel van de nieuwe bomen komt op de oude plek en een deel van de bomen krijgt een nieuw plekje. Wij hebben twee soorten bomen die wij gaan plaatsen, de Prunus ‘Umineko’ smal opgaande sierkers en de Tulpenboom Liriodendron tulipifera ‘Fastigiatum’.

Bekijk het voorstel

Reacties

Tot en met 6 juli 2022 was het mogelijk een reactie achter te laten op het inrichtingsvoorstel.

Hieronder vindt u de reacties.

Door Petra Monster, 17-03-2022 om 14:46

Ik zou graag meer parkeerruimte gecreëerd zien worden in de Van Duivenvoordestraat dus in plaats van recht parkeren, insteekhavens waardoor er meer ruimte komt voor visite en de flatjes om te parkeren. Het is af en toe best wel druk en weinig ruimte om een parkeerplek te vinden, meeste buren parkeren hun auto al aan de trottoirzijde van de straat. Zelf denk ik dat het ook veiliger is als de hulpdiensten er langs zouden moeten

Door Inge Dolfing, namens gemeente Koggenland, 18-03-2022 om 13:23

Geachte mevrouw Monster, bedankt voor uw reactie. Wij gaan kijken of het mogelijk is om van de langsparkeerplaatsen, haakse parkeerplaatsen te maken. Wij hebben telefonisch een verzoek ontvangen om tuintjes te creëren voor de bewoners van de appartementen. Daarbij komt nog dat niet alle grond nabij de appartementen is in eigendom van de gemeente Koggenland. Met vriendelijke groet, Inge

Door Inge Dolfing, namens gemeente Koggenland, 18-03-2022 om 13:26

Aan alle bewoners, Wij hebben een vraag ontvangen over de bomen in van Duivenvoordestraat, we gaan aan de bomen in de particuliere tuinen niks doen. Uitzondering daarop is als mensen zelf aangeven dat ze de boom weg willen halen dan kunnen we dat meenemen in de werkzaamheden. Zodra het plan definitief is gaan we ook de bomen intekenen en soort bepalen. Met vriendelijke groet, Inge

Door patricia van gent, 19-03-2022 om 10:41

De flat wilt graag dat de struiken weggaan voor de nummers 34 tm 64 dit omdat de struiken vaak de autos beschadigen en de flat anders geen plek heeft om te zitten in de zomer. De achtertuin heeft na 1400 geen zon meer. tevens worden er 3 bomen gepland volgens plan. dit blokkeert alle zon en daglicht. Hierdoor krijgen wij geen daglicht meer in huis. Wij willen als flat graag betrokken worden bij de buurt in sociaal aspect. we hebben nu het idee dat we weggestopt worden.

Door Rita de Vries, 21-03-2022 om 08:50

Ik als bewoner van de flat zou ook graag zien dat die struiken aan de voorkant verdwijnen. Er zou dan een stukje extra ruimte gecreëerd kunnen worden om daar in de tuin te gaan zitten. .ook zou het fijn zijn als er meer ruimte komt voor parkeren.en er zou eens gekeken kunnen worden naar een ondergrondse vuilnis afstort nu staan er alleen grijze bakken waar de hele omgeving zijn vuil in dumpt.

Door Ronald kloppenburg, 21-03-2022 om 15:14

Graag zie ik de struiken verdwijnen bij de flat zodat er ruimte komt om zomers te zitten. Gras of tegels, alles is prima

Door Inge Dolfing, namens gemeente Koggenland, 21-03-2022 om 15:41

Geachte bewoners,
Wij gaan kijken wat er mogelijk is met de groenstrook langs de appartementen. We horen verschillende opties. De mogelijkheden om een ondergrondse container te plaatsen wordt onderzocht.
Met vriendelijke groet, Inge

Door Inge Dolfing, namens gemeente Koggenland, 31-03-2022 om 12:51

Geachte bewoners,
De vraag voor een ondergrondse container is een hele begrijpelijke. Containers in de buitenruimte, zeker zo vlak langs de weg, is inderdaad niet ideaal. Er spelen op dit moment nog een aantal andere (mogelijke) ontwikkelingen aan de Burgemeester Kooimanweg. Dit op redelijke korte afstand van het woongebouw. Wellicht dat daar een centrale voorziening voor het ondergronds inzamelen van afval gerealiseerd kan worden. Als blijkt dat dit te lang duurt, dan kunnen we altijd nog voor alleen dit woongebouw een ondergrondse container laten plaatsen. Naar verwachting zal daar in de loop van het jaar meer duidelijkheid over komen.
Met vriendelijke groet, Inge

Planning

De werkzaamheden worden in het voorjaar van 2023 uitgevoerd. Omwonenden ontvangen een brief met de planning.

Meer informatie en contact

Hebt u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Inge Dolfing (afdeling Dienstverlening, team Openbare Ruimte) via telefoonnummer (0229) 54 84 20 of via e-mail i.dolfing@koggenland.nl.

Wilt u per mail op de hoogte gehouden worden?

Inschrijven nieuwsbrief