Inwoners van de gemeente Koggenland kunnen op vrijdag 24 maart gratis compost afhalen bij het gemeentelijk depot in Berkhout. Een dag later, op zaterdag 25 maart, biedt HVC inwoners van Koggenland (en andere gemeenten) eveneens de mogelijkheid gratis compost af te halen.

Inwoners die compost komen afhalen wordt verzocht een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Mensen die met een aanhanger komen, moeten een afdekzeil meenemen; zonder het afdekzeil wordt geen compost verstrekt. Tractoren en vrachtwagens zijn op het terrein niet toegestaan. Er is een tractor met voorlader aanwezig voor hulp bij het inladen.

Berkhout

De compost van de gemeente Koggenland kan op vrijdag 24 maart van 11.30 tot 15.30 uur worden afgehaald op het gemeentelijk depot aan de Teding van Berkhoutweg 3 in Berkhout. De gemeente verwacht voldoende compost op voorraad te hebben, maar ook dit jaar geldt: op is op.

Compostdag HVC

Op zaterdag 25 maart is de landelijke compostdag. Tussen 8.00 en 15.00 uur kunnen mensen gratis compost afhalen bij onderstaande locaties van HVC:

  • Koggenrandweg 1 in Middenmeer
  • Netwerk 60-62 in Purmerend
    In de ochtend is het vaak erg druk, waardoor de wachttijden langer zijn. Later op de dag is er ook nog voldoende compost. Kijk voor actuele informatie op www.hvcgroep.nl/gft(externe link).  

Met de compostactie bedanken HVC en de gemeente Koggenland de inwoners voor hun inspanningen in het scheiden van afval. Iedere volle groene container die aan de weg wordt gezet levert 15 tot 20 kilo compost op.  

Meer informatie

Voor meer informatie over de gemeentelijke compostactie kunt u contact opnemen met de gemeente Koggenland via (0229) 548 400 of via info@koggenland.nl.