Energie Noodfonds

Het Energie Noodfonds betaalt voor huishoudens een deel van de energierekeningen van oktober 2022 tot en met maart 2023. Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in het huishouden. Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

U kunt nog tot en met eind april 2023 een aanvraag doen.

Ga voor meer informatie naar de website van het Energie Noodfonds(externe link)

Energietoeslag

Het is niet meer mogelijk energietoeslag voor 2022 aan te vragen. De energietoeslag voor 2022 kon worden aangevraagd tot eind december 2022. Ook een voorschot op de energietoeslag voor 2023, namelijk € 500, kon tot eind december 2022 worden aangevraagd.

Voor de energietoeslag van 2023 kunt u op dit moment nog geen aanvraag indienen.

Aankondiging Wet energietoeslag 2023

December 2022

Het ministerie heeft aangekondigd te werken aan een Wet energietoeslag 2023. Het is nog onduidelijk hoe deze wet eruit gaat zien en wanneer hier vanuit het ministerie over wordt gecommuniceerd. Wij kunnen daarom ook nog niet aangeven vanaf wanneer de energietoeslag voor 2023 kan worden aangevraagd. U kunt hiervoor de website van de gemeente Koggenland in de gaten houden.

Hulp en meer informatie

Financiële hulp nodig?

Lukt het u, door bijvoorbeeld de hoge energieprijzen, niet meer om rond te komen? Heeft u financiële hulp nodig? Neemt u dan contact op met het Zorgteam Koggenland via onderstaande contactgegevens.

Vragen of opmerkingen? 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de eenmalige energietoeslag of n.a.v. dit bericht? Neemt u dan contact op met het zorgteam Koggenland, bereikbaar via telefoonnummer (0229) 54 83 70 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur of e-mail zorgteam@koggenland.nl.

Handige links

Website www.duurzaamkoggenland.nl

De website www.duurzaamkoggenland.nl is hét platform waarop de gemeente Koggenland alle informatie plaatst over verduurzaming. Alle tips uit de Korte Metten-campagne worden hier verzameld. Op de website komen ook adviezen voor een aardgasvrije woning, bouwkundige aspecten, informatie over subsidies, alles over de klimaatdoelstellingen en links naar relevante organisaties, aanvraagformulieren voor subsidie en meer. Er is ook aandacht voor andere duurzaamheidspijlers zoals omgaan met het veranderende klimaat, ook wel klimaatadaptatie genoemd, circulaire economie en afval, de RES, mobiliteit en meer. 

Ga naar duurzaamkoggenland.nl(externe link)

Heeft u gevonden wat u zocht?