Op zaterdag 24 september vindt tijdens de Nationale Sportweek de Doortrappen Beweegkaravaan plaats in Koggenland. Een evenement voor senioren, gericht op sport en bewegen en met een belangrijk aandeel voor de activiteit fietsen. De Doortrappen Beweegkaravaan bestaat onder andere uit een fietstocht door Koggenland en Opmeer.

Fietstocht 

Vanaf startlocatie sociaal-cultureel centrum De Brink te Obdam kunnen deelnemers kiezen voor een lange (ca. 25 km) en korte (ca. 10 km) route. De dag start met een warming up met fietsfitoefeningen, waardoor iedereen opgewarmd aan de fietstocht kan beginnen. Onderweg komen de fietsers medewerkers van de campagne ‘Spiegeltje, spiegeltje’ tegen. Zij gaan met fietsers in gesprek over fietsveiligheid én laten de voordelen van een fietsspiegel zien en ervaren. Zij stellen gratis fietsspiegels beschikbaar, als dank voor een gesprek. Hiervoor geldt: op=op 

Gezellige start- en finishlocatie 

Bij de start- en finishlocatie in Obdam is van alles te doen. Deelnemers kunnen aan een fit & vitaaltest en/of in gesprek met de buurtsportcoach voor een beweegadvies en informatie over het lokale sportaanbod. Op fietsgebied is er ook voldoende aanbod: deelnemers kunnen een fietsparcours afleggen, deelnemen aan een fietsquiz en een fietscheck laten uitvoeren. 

Wilt u niet deelnemen aan de fietstocht, maar heeft u wel interesse in alle activiteiten die op de startlocatie plaatsvinden? U bent van harte welkom!  

Doortrappen: in gesprek over fietsen en fietsveiligheid 

Veiliger fietsen tot je honderdste. Dat is het voornaamste doel van Doortrappen. Een programma voor senioren waarin ze leren over, bewuster worden van en (nog meer) plezier beleven aan fietsen. Team Sportservice voert dit programma uit voor de West-Friese gemeenten. We gaan tijdens de Doortrappen Beweegkaravaan graag met de fietsers in gesprek om te kijken hoe we dit samen voor elkaar kunnen krijgen. Ook fietsers die onzeker op de fiets zitten of juist uit onzekerheid niet meer fietsen spreken wij graag! 

Programma 

De Doortrappen Beweegkaravaan is van 09.30 – 13.00 uur. Starten met de fietstocht vanaf De Brink in Obdam kan tussen 09.30 en 11.00 uur.  

Meer informatie en vragen 

Deelnamekosten zijn €2,50 p.p., welke u op de dag zelf contant kunt betalen. Deelname is op eigen risico.

Voor vragen kunt u contact opnemen via westfriesland@teamsportservice.nl of 0229 – 28 77 00.