Op donderdagavond 23 maart opent de gemeente Koggenland haar deuren voor bezoekers, tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen (KBBBD). Werkzoekenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in het gemeentehuis en in het zwembad om kennis te maken met diverse vakgebieden.

De avond begint om 18.00 uur, met een gastvrije ontvangst en een maaltijd. Gemeentesecretaris Erik van Wattingen vertelt de aanwezigen meer over de organisatie. Daarna kunnen de bezoekers kennismaken met een vakgebied naar keuze. Vijf teams van de gemeente organiseren een verdiepende sessie: het Zorgteam, team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, team Staf, team Beleid en Projecten en team Sport.   

Bezoekers kunnen kennismaken met de werkzaamheden van het Zorgteam van de gemeente via een quiz. Het Zorgteam is er voor alle inwoners, van jong tot oud. Het team is onder meer verantwoordelijk voor het minimabeleid, jeugdzorg, WMO en schuldhulpverlening. Met name voor zorgprofessionals die aan de slag willen binnen de uitvoering van het Sociaal Domein, is werken bij het Zorgteam erg interessant.

Werkdag

Onder team Staf vallen HR, Communicatie, Juridische Zaken en Facilitair. Tijdens de sessie van dit veelzijdige team kunnen bezoekers ervaren hoe een werkdag van verschillende medewerkers eruitziet. Het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving vertelt uitgebreid over wat er gebeurt achter de schermen bij het beoordelen van een vergunningaanvraag. Maar ook: wat maakt een BOA zoal mee op een doorsnee werkdag?

De afdeling Bestuur legt enthousiast uit hoe de gemeente werkt als er een beslissing moet worden genomen. De afdeling laat zien hoe beleid tot stand komt en welke (nieuwbouw)projecten er worden uitgevoerd. Daarnaast zal het team Vastgoed en Woningbedrijf uitleggen hoe zij werken.

Zwembad

Bezoekers krijgen aan de hand van een rondleiding in het Koggenbad informatie over het zwembad, het zwemonderwijs en alle andere taken die daar worden uitgevoerd.

Aanmelden

De Kom Binnen Bij Bedrijven Dag van de gemeente Koggenland vindt plaats op donderdag 23 maart, van 18.00  tot 20.30 uur, in het gemeentehuis in De Goorn. Bezoekers kunnen zich aanmelden via de site van de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen.