Op vrijdag 10 november organiseert de gemeente Koggenland de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers en zorgontvangers worden die dag in het zonnetje gezet tijdens twee bijeenkomsten in het gemeentehuis.

De gemeente organiseert een bijeenkomst in de middag (van 13.30 tot 16.00 uur) en een in de avond (van 19.00 tot 21.30 uur). Zo worden zoveel mogelijk mantelzorgers en zorgontvangers in de gelegenheid gesteld bij de bijeenkomst aanwezig te zijn.

Het programma van beide bijeenkomsten ziet er in grote lijnen hetzelfde uit. De aanwezigen worden welkom geheten door wethouder Marian van Kampen, onder het genot van koffie en gebak. Vervolgens geeft een spreker van het Mantelzorgcentrum een korte en informatieve presentatie, over de voorzieningen van het Mantelzorgcentrum en over de ondersteuning die het centrum biedt. Daarnaast is er een fotograaf aanwezig die portretten maakt in een speciaal ingerichte fotostudio en er is een medewerker van vrijwilligersorganisatie Humanitas die geïnteresseerden uitleg geeft over het maken van een levensloopboek. De bijeenkomst wordt afgesloten met een feestelijke activiteit en een hapje en een drankje.

Aanmelden

Aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg kan door te mailen naar mantelzorg@koggenland.nl of telefonisch via (0229) 54 84 00. De gemeente ontvangt daarbij graag de volgende informatie: de gewenste bijeenkomst (middag of avond), naam, telefoonnummer en het aantal personen waarvoor de aanmelding wordt ingediend. Ook eventuele dieetwensen kunnen worden doorgegeven.