U kunt uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs ook laten bezorgen. Bezorgen kan in heel Nederland, behalve op de Waddeneilanden.

Voor de bezorging werkt de gemeente samen met bezorgdienst AMP.

Wat moet ik doen?

De bezorging

 • AMP bezorgt voor de gemeente Koggenland de paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen.
 • Is uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs klaar voor bezorging? Dan krijgt u van AMP een e-mail om een afspraak te maken. Online een afspraak maken heeft de voorkeur.
 • Via AMP maakt u een afspraak. U kiest hier de gewenste tijd en het adres. U kunt hier ook de afspraak wijzigen als dat nodig is. En u ziet welke bezorger uw document komt brengen.
 • De gemeente levert uw document verzegeld aan bij AMP.
 • De bezorger controleert uw identiteit bij de bezorging. Dit gebeurt door de verzegelde envelop met uw paspoort, identiteitskaart en/of rijbewijs in uw aanwezigheid te openen. Uw identiteit wordt vastgesteld en u tekent voor ontvangst.
 • Bij levering van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs voor meerdere gezinsleden/huisgenoten, moeten al die gezinsleden/huisgenoten op het moment van bezorging aanwezig zijn. Dit geldt ook voor kinderen. De identiteiten worden vastgesteld en iedereen tekent voor ontvangst. Tot 12 jaar tekent alleen één van de ouders of verzorgers. Kinderen vanaf 12 jaar tekenen mee voor ontvangst.

Bezorgplaatsen

Uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs bezorgt AMP op uw woonadres, werkadres of verblijfadres.

Wat kost het?

De kosten voor het (thuis-) bezorgen van een reisdocument zijn € 4,95.

Veelgestelde vragen

Hoe regel ik dat mijn paspoort, identiteitskaart of rijbewijs wordt bezorgd?

Bij de aanvraag kiest u voor laten bezorgen. Als uw document klaar is, levert de gemeente het document verzegeld aan bij AMP. Van het bezorgbedrijf krijgt u bericht dat u een bezorgafspraak moet maken. Heeft u geen internet? Dan wordt u gebeld voor het maken van een bezorgafspraak.

Laten bezorgen is niet mogelijk

 • bij een spoedaanvraag
 • bij een geldig visum in uw paspoort waar u nog gebruik van wilt maken
 • bij verlies van uw huidige paspoort, identiteitskaart of rijbewijs in de tijd tussen de aanvraag en de bezorging
 • als u in 5 jaar tijd uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs meer dan 3 keer als vermist hebt opgegeven
 • op de Waddeneilanden
 • op een briefadres
 • als het onduidelijk is op welk adres u woont

Waar kan ik mijn reisdocument laten bezorgen?

Bezorging op een ander adres dan uw woonadres is mogelijk in heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden en openbare plekken.

Mijn adres is gewijzigd, wat nu?

U kunt het bezorgadres wijzigen via Mijnafspraak.nl tot 21:00 uur op de avond voor de bezorging. De inloggegevens hebt u via de mail ontvangen van AMP.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn paspoort, identiteitskaart of rijbewijs bezorgd krijg?

De aanvraag en het bezorgen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs duurt 5 werkdagen. Zodra uw document klaar is voor bezorging, neemt de bezorger contact met u op voor het maken van een afspraak. Dit kan per e-mail of telefonisch.

Kan ik mijn gemaakte bezorgafspraak nog wijzigen? Tot wanneer kan ik de bezorgafspraak wijzigen?

Wanneer u een bezorgafspraak heeft gepland, kunt u de bezorgafspraak wijzigen of annuleren tot de dag voor bezorging. De laatste wijziging kan op de avond voor bezorging tot 21:00 uur via Mijnafspraak.nl worden ingevoerd. Inloggegevens hebt u via de mail ontvangen van AMP.

Wat zijn de kosten voor het bezorgen?

De kosten voor het (thuis-) bezorgen van een reisdocument zijn € 4,95.

Moet ik betalen aan de deur?

Nee, de kosten van de bezorging heeft u reeds betaald bij uw gemeente.

Wie bezorgt mijn paspoort, identiteitskaart of rijbewijs?

AMP bezorgt uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Dit bedrijf heeft ruime ervaring met het bezorgen van (persoonlijke) document, waarbij een identiteitscontrole een belangrijk onderdeel is. De bezorger legitimeert zich altijd met een bedrijfspas en is herkenbaar aan zijn kleding.

Moet ik de bezorger binnenlaten?

Voor de afhandeling heeft de bezorger een laptop bij zich. Voor uw gemak en veiligheid is het prettig als de bezorger bij u binnen mag komen. Zo kan het document veilig aan u worden uitgereikt. Als u dit niet prettig vindt, is dat geen probleem. De bezorger handelt de bezorging dan aan uw voordeur af.

Hoe herken ik een AMP koerier?

Elke koerier kan zich identificeren middels een badge en draagt herkenbare AMP kleding. Tevens is de foto en naam van de koerier beschikbaar via de Track & Trace link.

Moet ik het paspoort, identiteitskaart of rijbewijs persoonlijk in ontvangst nemen?

Ja, u moet uw document persoonlijk in ontvangst nemen. Uw document wordt vervoerd in een verzegelde envelop. Voordat deze geopend wordt, legitimeert de bezorger zich. Vervolgens wordt uw identiteit vastgesteld en wordt uw document persoonlijk aan u overhandigd.

Moeten mijn kinderen aanwezig zijn bij ontvangst van het paspoort of identiteitskaart?

Ja, bij levering van reisdocumenten voor meerdere gezinsleden, moeten alle gezinsleden op het moment van bezorging aanwezig zijn. Dit geldt ook voor kinderen. Alle personen die een reisdocument in ontvangst nemen en hebben getekend bij de aanvraag, moeten ook tekenen bij het in ontvangst nemen van het reisdocument. Ieder reisdocument is persoonsgebonden en wordt alleen overhandigd aan de aanvrager.

Waar en wanneer moet ik mijn oude paspoort, identiteitskaart of rijbewijs inleveren?

Is uw document verlopen? Dan levert u het document in bij aanvraag van het nieuwe document. Als u nog in het bezig bent van een oud document bij de bezorging, dan geeft u uw oude document aan de bezorger. Het oude document wordt beveiligd vervoerd naar de gemeente waar het wordt vernietigd. Het is niet mogelijk om uw oude document ongeldig terug te krijgen.

Ik heb een klacht over de bezorging van mijn identiteitskaart of paspoort.

We vinden het vervelend dat u een klacht heeft. Neem contact met ons op en wij zullen ons best doen om u te helpen.

Heeft u gevonden wat u zocht?