Pagina opties

Kindergemeenteraad

Sinds 2021 heeft Koggenland een kindergemeenteraad en een kinderburgemeester. De kindergemeenteraad bestaat uit kinderen van groep 7 van diverse Koggenlandse basisscholen. Zij vertegenwoordigen alle kinderen uit Koggenland voor één schooljaar (2021-2022).

Zo leren kinderen hoe onze democratie werkt, ook bijvoorbeeld over de gemeenteraadsverkiezingen in april 2022. En laten wij zien dat het meedoen van kinderen belangrijk is (kinderparticipatie).

Wat doet de kindergemeenteraad?

De kinderen praten en denken mee over actuele onderwerpen die zij belangrijk vinden. Ze bedenken hun eigen plannen. De gemeente helpt de kinderen met het uitvoeren van de plannen.

De kinderburgemeester en kindergemeenteraad doen ook mee aan activiteiten. Bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas. De kinderen kunnen ook gevraagd worden om bij een opening of onthulling aanwezig te zijn. Zo ontdekken we samen wat de kinderburgemeester en kindergemeenteraad allemaal kan doen.

Op de foto

Burgemeester Monique Bonsen samen met de kinderen van de kindergemeenteraad en kinderburgemeester (tweede van rechts). 

Nieuwsbrieven

icon

Dé nieuwsbrief van de kindergemeenteraad!  Met leuke nieuwtjes, plannen en weetjes over wat de kindergemeenteraad allemaal doet. 

Ga naar de nieuwsbrieven!

Samenstelling

icon

Samenstelling van de kindergemeenteraad en kinderburgemeester voor het schooljaar 2021-2022.

Ga naar het overzicht

Contact

icon

Voor meer informatie neemt u contact op met Henk Wagenaar, strategisch adviseur van de gemeente via h.wagenaar@koggenland.nl of (0229) 54 83 38.