De Tocht en De Hoef in Avenhorn worden opnieuw ingericht. Het forum heeft twee weken opengestaan zodat omwonenden konden reageren op het plan. Het forum is inmiddels gesloten en aan de hand van uw reacties hebben wij een definitief ontwerp gemaakt.  

De bewoners van De Tocht en De Hoef informeren wij per brief over de planning van de herinrichting. Hebt u vragen? Neem gerust contact met ons op!

Inrichtingsplan

Op basis van de reacties uit het forum hebben wij een definitief ontwerp gemaakt. We hebben rekening gehouden met uw reacties.

  • Er was een voorkeur voor de kleur rood genuanceerd voor de bestrating op de plateaus.
  • Het plateau op het kruispunt met De Fuik wordt een visueel plateau. Een plateau is een verhoging in de weg.
  • Het plateau voor De Tocht 8 en 10 wordt aangepast, het begin van het plateau komt meer richting Het Veer.
  • Er staan twee bomen in het plan, meer is niet mogelijk vanwege de ondergrondse kabels en leidingen.
  • De locaties van de bomen belemmeren niet het zicht als men vanaf De Hoef of De Fuik komt rijden en af wilt slaan De Tocht op.
  • De parkeerhavens langs De Tocht, tussen De Hoef en De Fuik worden iets verlengd.
  • De boom nabij De Fuik wordt iets opgeschoven richting het kruispunt. Het is dan niet meer mogelijk om tegenover de uitrit van De Tocht 28 langs de weg te parkeren.

Voorkeurskleur bestrating plateaus

Definitief ontwerp

Definitief ontwerp

Reacties

Het was mogelijk tot en met 5 april 2022 een reactie te geven op het plan. Hartelijk dank voor uw bijdragen.

Door H. van den Akker, 21-03-2022 om 10:30

Er zijn geen verkeer snelheid remmers meer geplaatst, wat is daar de reden van. Herinrichting was ook mede bedoelt om de snelheid te verminderen. Gezien de snelheden van meer dan 30km per uur die hier gereden worden zou ik graag enige vorm van snelheid remmers willen zien. kleur nr. 2 geeft de voorkeur.

Door H. van den Akker, 21-03-2022 om 10:45

Gezien de weinig commentaren lijkt het dat weinig inwoners van de wijzigingen weten. Wij hebben geen geen brief gekregen, terwijl het zo kort dag voor de sluiting tijd om te reageren. Was het de bedoeling dat je elke dag op de site moet kijken.

Door Inge Dolfing, namens gemeente Koggenland, 21-03-2022 om 13:51

Geachte heer van den Akker, de snelheid remmende maatregelen zijn de kruispuntplateaus geworden op het kruispunt met Molenhof en De Hoef, kruispunt met de fuik en met kruispunt Ariens en De Fuik. De donkere grijze vlakken die zijn ingetekend. Met vriendelijke groet, Inge

Door Inge Dolfing, namens gemeente Koggenland, 21-03-2022 om 13:53

Geachte heer van den Akker, de brieven zijn vandaag verstuurd. Er moest nog een datum worden aangepast worden op de website. met vriendelijke groet, Inge

Door M. Laan, 22-03-2022 om 11:20

Mijn voorkeur voor de bestrating van de plateau's gaat naar keuze 2.
Er mogen wat mij betreft ook meer bomen geplant worden.
Ik snap dat de snelheid op De Tocht omlaag moet maar wordt de rijbaan niet te smal? Als er nu auto's geparkeerd staan langs de rijbaan is het al erg lastig om elkaar te passeren. Of wordt er een klein beetje van de stoep afgesnoept?
Met vriendelijke groet,
Miranda Laan

Door Inge Dolfing, namens gemeente Koggenland, 22-03-2022 om 16:04

Geachte mevrouw Laan,

Bedankt voor uw reactie.

Meer bomen
Vanwege de ondergrondse infra (kabels en leidingen) is het helaas niet mogelijk om meer bomen te planten. We hebben meerdere keren gekeken of het mogelijk is maar aan beide kanten liggen veel kabels en leidingen. Daarbij is het profiel al vrij smal en dat zou met extra bomen en andere beplanting alleen nog maar smaller worden dan dat het nu is. We willen de bomen die we planten een goede en voldoende grote plantplaats geven en dat is dus niet mogelijk op deze locatie.

Smalle rijbaan
De weg is op dit moment 6,00 meter breed. Er wordt langs de weg geparkeerd zonder formele parkeervakken. Een auto is gemiddeld 1,90 breed inclusief spiegels.

De weg wordt op het smalste punt 4,50 m breed in twee richtingen met formele parkeervakken. Door toepassing van parkeervakken en een molgoot (de waterafvoer tussen rijweg en parkeerplek) wordt vooral optisch de weg versmalt. We snoepen 50 centimeter van de voetpaden af. Het is de bedoeling omdat hier een snelheidsremmende werking vanuit te laten gaan.

Met vriendelijke groet,
Inge

Door Hans en Lia Molenaar, 22-03-2022 om 17:30

Wat fijn dat De Hoef meegenomen wordt, het voorstel ziet er erg mooi uit. Onze voorkeur voor de bestrating is keuze 2 Rood genuanceerd, lekker vrolijk!
Groet van ons!

Door A. Blaauw, M. van der Lee, 22-03-2022 om 17:52

Fijn dat de weg wordt aangepast naar de behoefte voor meer parkeerruimte. Gezien het gebrek aan eigen oprijlanen (de Hoef) en het oog op de toekomst missen wij nog de toevoeging van laadpunten voor elektrische auto's. Aangezien de weg straks toch al opengaat en het streven is dat we met z'n allen elektrisch gaan rijden.
Groet Max en Aranka

Door Inge Dolfing, namens gemeente Koggenland, 23-03-2022 om 09:03

Geachte heer Blaauw en mevrouw Van der Lee,

U heeft een opmerking gemaakt over een openbare laadpaal. De gemeente laat alleen openbare laadpalen plaatsen op verzoek van inwoners die een elektrische auto hebben en geen mogelijkheid om een laadplaats op eigen terrein te creëren. Als er geen verzoek is wordt verondersteld dat er (nog) geen behoefte is. Dan zou de laadpaal te kort gebruikt worden en er onnodig openbare parkeerplaatsen verloren gaan. Als er een bewoner is die een elektrische auto heeft en geen mogelijkheid om op eigen terrein een laadplaats te creëren? Dan kan een laadpaal worden aangevraagd via onze website https://www.koggenland.nl/home/wat-wilt-u-regelen_43013/product/elektrische-laadpalen_910.html

Met vriendelijke groet, Inge

Door Ed Rus, 26-03-2022 om 06:40

Beste Inge Dolfing,
Als ik eerlijk moet zijn vraag ik mij af voor welk probleem deze hele herinrichting de oplossing is.

Met vriendelijke groet,
Ed Rus.

Door Inge Dolfing, namens gemeente Koggenland, 29-03-2022 om 07:41

Geachte heer Rus,
De Tocht en De hoef zijn volgens het meerjarenonderhoudsplan toe aan een herinrichting. Als we een straat opnieuw gaan inrichten en de bestrating vervangen dan wordt er gekeken of de inrichting verbeterd kan worden en aan de huidige richtlijnen kan voldoen. Door snelheidsremmers aan te brengen wordt de snelheid verlaagd en gaat de verkeersveiligheid omhoog.
Met vriendelijke groet, Inge

Door Ed Rus, 30-03-2022 om 10:22

Geachte Inge Dolfing.

Dank voor uw uitleg
De verkeersveiligheid is natuurlijk belangrijk, maar ik kan mij niet herinneren dat er ooit een ongeluk is gebeurd, en ik woon hier al vanaf 1978.

Met vriendelijk groet
Ed Rus

Door Harry van Goor, 04-04-2022 om 10:36

Vraagje
Wij wonen in het blokvan 5 aan het begin van de tocht.
Hier staan 6 parkeerplekken aangegeven.
Worden deze gemarkeerd in het wegdek ?
Komt bij dat de eerste woning op eigen terrein parkeert en dus geen parkeerruimte voor de woning behoeft,
Vr.grt.Harry van Goor de Tocht 13
En wat zijn de afmetingen van de plekken?

Door Inge Dolfing, namens gemeente Koggenland, 04-04-2022 om 15:54

Geachte heer Van Goor,
De parkeerplaatsen worden met witte dwarsmarkering aangeduid en de afmetingen is 6 meter bij 2 meter. Het zijn parkeerplekken op openbaar terrein, dus iedereen mag er parkeren. Er geldt per straat/wijk een parkeernorm, daar willen aan voldoen.
Met vriendelijke groet, Inge

Planning

In het najaar van 2022 gaan wij De Tocht en De Hoef onderhouden en opnieuw inrichten. Omwonenden ontvangen een brief met de planning.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inge Dolfing (afdeling Wonen & Ondernemen) bereikbaar via
telefoonnummer (0229) 54 84 20 of via e-mail i.dolfing@koggenland.nl.

Wilt u per mail op de hoogte gehouden worden?

Inschrijven nieuwsbrief